İyi veya kötü idare edilmek

Resulullah Efendimiz (Salat ve Selam olsun ona) Muhbir-i Sâdıktır. Yani ne söylediyse doğruyu söylemiştir. O, hevasından konuşmaz. Bize ulaşan mutevâtir, mânen mütevâtir, sahih hadisleri vahy-i gayr-i metluvdur. Onun...

Resulullah Efendimiz (Salat ve Selam olsun ona) Muhbir-i Sâdıktır. Yani ne söylediyse doğruyu söylemiştir. O, hevasından konuşmaz. Bize ulaşan mutevâtir, mânen mütevâtir, sahih hadisleri vahy-i gayr-i metluvdur. Onun Sünnetini inkar veya tahkir eden, hafife alan dinden çıkmış olur.

Resûlullah’ın idare ile ilgili çok doğru ve en hikmetli sözü “Siz ne halde iseniz öyle idare olunursunuz” hadîsidir. Bu hadîsin ışığında bazı gerçekleri dile getirmek istiyorum.

2. Kötü bozuk sapık azgın bir toplum iyi bir idareye kavuşmaz, iyi idare edilmez.

3. İyi, sâlih, hayırlı bir toplumun başına iyi idareciler geçer, iyi idare edilir.

4. Ülkemizin halkımızın devletimizin iyi idare edilebilmesi için, İslamî kriterlere uygun şekilde topyekûn bir ıslah (iyileştirme, düzgün hale getirme) faaliyetine başlanmalıdır. Böyle bir ıslah seferberliğine başlanmazsa işler düzelmez.

5. İtikatsızlık, inanç konusunda cahillik, bozukluk sapıklık çok büyük bir fitne ve fesattır. İtikat tashih edilmezse ıslah hareketi başarıya ulaşmaz.

6. Beş vakit namazı yitiren ve şehvetlerine uyan bir İslam toplumu iyi ve adil bir idareden ümidini kessin. Ya namazı dosdoğru kılarlar ve şehvetlerini kösteklerler yahut bin türlü rezalet ve rüsvaylık içinde sürünürler.

7. Müslüman bir toplumun ıslahı için mutlaka gerçek İslam medreseleri ve gerçek İslam mektepleri olması gerekir. Bunlar olmadan, her köşeye müzeyyen bir cami yapılsa bile ıslah, necat, felah olmaz.

8. Çocuklarını ve genç kuşaklarını ideolojik tâğuti eğitimle yetiştiren bir İslam toplumu bin sarsıntı içinde yıkılmaya ve batmaya mahkûmdur.

Maalesef Türkiye’de ümmet birliği olmadığı ve râşid bir halife bulunmadığı için topyekûn bir ıslah planı programı ve faaliyeti yoktur.

(İkinci yazı)

Niçin Üçüncü Dünya

Savaşı Olmayacakmış?

ŞEVKET beyciğim, üçüncü dünya savaşı kopabilir sözleriniz gerçek dışı kuruntulardır. Savaş kesinlikle çıkmaz, ufukta savaş bulutları yoktur. Gelen sesler savaş tamtamları değildir. Savaş niçin çıkmaz size anlatayım:

Allah kısmet ederse bu yaz Kazdağlarında saray yavrusu üç katlı bir villa yaptırmak istiyorum. Filtreli yüzme havuzu olacak. Bahçe duvarları granitten taşından örülecek. Zemini gülağacı parke ile kaplanacak. Dillere destan bir mekan olacak… Şevket bey, kendine gel, savaş mavaş olmaz!

İkinci bir itiraz:

Şevket bey, kuzum niçin bu kadar abartıyorsun. Savaş kesinlikle olmaz. Çünkü:

Yakında oğlumu evlendireceğim. Müthiş bir düğün olacak. Yavrum dünya evine girecek. Gelinim manken gibi kız. Oğlumun işi iyi, daha da iyileşecek. Düğünde orkestra çalacak, yenilecek içilecek. Savaş çıkarsa bunlar yapılamaz. Binaenaleyh çıkmayacak, boş yere ortalığı telaşa verme.

Üçüncü itiraz:

Muhterem Şevket bey… Çok zevk ü sefalı bir hayat sürüyorum. İyi bir kazancım var. Lüks lokantalarda israflı şahane yemekler yiyorum. Siirt büryan kebabı, kuzu dolması, hakikî döner, Tokat kebabı, İskender kebabı, havuçlu Buhara pilavı… Tatlılar da nefis. Peynirli künefenin üzerine kaymak koyduruyorum. Binaenaleyh üçüncü dünya savaşı olmayacaktır. Olursa bunları yiyemem, böyle lüks ve israflı bir hayat süremem… Lütfen makul olunuz.

Dördüncü itiraz:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.779 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.383 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.816 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 722 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar