En Büyük Hizmetler, Hayırlar, Şerefler

1. “İnsanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır” hadîs-i şerifinin bildirdiği üzere; Müslümanlara ve gayr-i Müslimlere faydası dokunmak büyük bir hayır ve şereftir. 2. Önce gayr-i...

1. “İnsanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır” hadîs-i şerifinin bildirdiği üzere; Müslümanlara ve gayr-i Müslimlere faydası dokunmak büyük bir hayır ve şereftir.

2. Önce gayr-i Müslimlere nasıl hayır yapılabilir, onları düşünelim… İnsanları en güzel şekilde İslam’a, imana, Kur’ana davet etmek büyük bir hayırdır.

3. Bu hayır en güzel şekilde yapılmalıdır… İnancı olmayan kimseleri büsbütün inançsız ve kâfir yapacak bir dâvet, gerçek dâvet olmaz, anti-dâvet olur.

4. Bir buçuk milyar nüfusu olan ve trilyonlarca liralık petrol gelirine sahip İslam dünyasının insanlığı Hak Dine davet maksadıyla, Ümmet çapında bir “Tebliğ, Dâvet ve İrşad Teşkilatı” kurması gerekir. En az yüz dilde (tekrar ediyorum yüz dil) ciddî ve kaliteli davet ve irşad yayınları yapılması gerekir.

5. Ayrıca çok etkili ve ciddî internet siteleri açılmalıdır.

6. Her yıl bu konuda milyarlarca faydalı güzel broşür, kitapçık yayınlanmalıdır.

7. İkinci büyük şeref ve hayır, önce Türkiye’de, sonra İslam dünyasında güçlü, vasıflı, etkili İslam Mektepleri açarak, çocuklara ve gençlere Kur’ana, Sünnete, Şeriata uygun eğitim verip, onları vasıflı güçlü üstün Müslümanlar olarak yetiştirmektir.

8. Sosyolojik bakımdan Müslüman olan ama İslamı iyi ve doğru bilmeyen halka, etkili bir metotla eğitim vererek, onları gerçek İslam’a çevirmektir.

9. Halka İslam Kur’an Sünnet ahlakının değerlerini, ilkelerini, kurallarını öğretmek, İslam dünyasındaki ahlak fesadı ile mücadele etmek, Müslümanları Kur’anî ve Nebevî yüksek ahlak ile ahlaklandırmaktır.

10. Büyük ve hayırlı hizmetlerden biri, İslam dünyasında ittihad ve uhuvvet için çalışmak, Ümmet birliğini kurmak, bugünkü tefrikayı, Balkanlaşmayı, çekişme ve tepişmeleri önlemektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.393 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.820 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 727 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar