Bu Gidişin Sonu Fena ve Fecidir

NÜFUSU seksen milyona dayanmış, yüzölçümü, Avrupa ülkelerinin her birinden daha büyük, Osmanlı cihan devletinin mirasçısı, binlerce şehre sahip büyük bir İslam ülkesi ve… Bu ülkede...

NÜFUSU seksen milyona dayanmış, yüzölçümü, Avrupa ülkelerinin her birinden daha büyük, Osmanlı cihan devletinin mirasçısı, binlerce şehre sahip büyük bir İslam ülkesi ve… Bu ülkede bir tek gerçek İslam mektebi yok, bir tek İslam ve çağ seviyesinde gerçek medrese yok,  Kur’an’ın ve Sünnetin ışığında tedrisat yapan (eğitim veren) İslam üniversiteleri yok,  Ümmet birliği ve teşkilatı yok, mü’minlerin kendisine biat ve itaat ettiği bir İmam-ı Kebir yok, iş ve ticaret hayatını tanzim eden ahîlik teşkilatı ve Fütüvvet ahlakı yok; burada kadınların yarısı açık geziyor, dine aykırı bütün büyük günahlar açıkta, açıkça, küstahça, meydan okurcasına işleniyor, cuma ezanı okunuyor alış veriş ve ticaret devam ediyor, Ramazanda gündüzleri alenen oruç yeniliyor, mevcut ideolojik okullarda doğru dürüst din dersi okutulmuyor… Yahu böyle İslam ülkesi olur mu?
Türkiye’mizi en kısa zamanda yeniden islamîleştirmemiz, doğru dürüst Müslüman olmamız gerekmektedir.
Bunu yapabilmek için bütün mü’minlerin ve Müslümanların tek bir Ümmet çatısı altında birleşmesi gerekmektedir.
Bu Ümmetin başında, unvanına İmam-ı Kebir mi, Emîrü’l-mü’minîn mi dersiniz, Halife mi dersiniz, râşid ve âdil bir reisin bulunması ve herkesin ona biat ve itaat etmesi gerekmektedir.
Ümmet olacak, İmam olacak, onun şûrası ve ehliyetli vüzerası olacak ki, yeterli miktarda medenî ve vasıflı Müslüman olacak ki, İslam’a ve çağa uygun bir kurtuluş planı, programı, projesi yapılabilsin.
Ümmet birliği yok, kendisine biat ve itaat edilen bir Emîr yok, İslam medresesi, İslam mektebi yok; Müslümanlar habire hababam cami binası yaptırıp duruyor. Sabah namazlarında bu camilere gidiniz (Eyüp Sultan gibi) birkaç cami dışında hepsi hemen hemen boştur, dindar denilen gençleri, şu malum ve mahut İslamcıları oralarda göremezsiniz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.393 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.820 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 727 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar