Bana Dokunmaz

DOĞAL gaz kesilebilir… Beni ilgilendirmez, çünkü doğal gazla ilgim yoktur. Odun kömür yakıyorum. DOLAR bir yükseliyor, bir düşüyormuş… Beni ilgilendirmez, çünkü emr-i Hak vaki olunca kullanılacak...

DOĞAL gaz kesilebilir… Beni ilgilendirmez, çünkü doğal gazla ilgim yoktur. Odun kömür yakıyorum.

DOLAR bir yükseliyor, bir düşüyormuş… Beni ilgilendirmez, çünkü emr-i Hak vaki olunca kullanılacak az bir miktar dolardan başka dolarım yoktur.

ALTIN düşmüş… Düşerse düşsün, altınım yoktur.

RUSYA’dan havyar gelmeyecekmiş… Gelmezse gelmesin, bendeniz havyar yemem.

GIDA fiyatları artmış… Artarsa artsın. Kanaatle yaşadığım için enflasyon beni vurmaz. Geçen gün Süleymaniye Camii karşısındaki Beydağı lokantasında iki kişi yemek yedik, yekun 18 TL tuttu.

BEŞ yıldızlı lüks otellerde konaklamak tuzluya patlıyormuş… Bana patlamaz, çünkü fakir beş yıldızlı içkili miçkili lüks yerlerde kalmam.

İSTANBUL trafiği kilitleniyormuş… İşte bu beni ilgilendirir… Buna da az buçuk çare buldum. Mümkün oldukça trafiğin kilitlenmediği saatleri tercih ediyorum. Hiç unutmadığım bir şey var: İstanbul’u bu hale getirenlere muntazaman beddua ediyorum.

LÜKS kahvaltı sarayında elli küsur çeşitli açık büfe kahvaltı adam başına 75 liraymış… Bu beni hiç ilgilendirmez, çünkü böyle kahvaltı yapmam. Bende elli çeşit yiyecek işkembe yok. Birkaç ay önce ballı kaymaklı on çeşitli nefis bir kahvaltıya 15 TL verdim.

ÇOK meraklısı olduğum antik eski eşya fiyatları fırlamış… Keyfe keder, bendeniz arada bir Dolapdere bitpazarına gidiyorum ve ucuza neler alıyorum.

ESKİ Osmanlıca kitaplar çok pahalıya satılıyormuş… Bu da şu anda beni etkilemez. Kütüphanemi vakfediyorum, artık eskisi kadar fazla kitap almıyorum.

KALİTELİ elbiseler pahalıya satılıyormuş… Bendeniz marka statü hastası değilim. Topkapı Kaleiçindeki elbiseci Rıza beyden hayli ucuza çok kıymetli Avrupa giyim eşyası alabiliyorum.

ESKİ kök boyalı halı ve seccadeler ateş pahasına satılıyormuş… Fakir turistik yerlerden alış veriş etmem. Evde üzerinde namaz kıldığım kök boyalı el dokuması seccadeyi Dolapdere bitpazarından sadece 35 liraya almıştım.

LÜKS mekanlarda bir bardak çay 4-5 lira olmuş… Olursa olsun. Bendeniz Fatih Atpazarı Acemin Çay Evinde bardağı bir liraya içiyorum.

EN son çıkan lüks cep telefonları çok pahalıymış, el yakıyormuş… Bendenizin elini yakmaz, çünkü lüks telefon hastası değilim. Halen kullandığım telefonu satışa çıkartsam yirmi lira veren çıkmaz.

Fazla uzatmayayım… Enflasyona, pahalılığa karşı alınacak en etkili tedbir israf etmemek, kanaatli ve iktisatlı yaşamaktır. İktisatlı yaşamak, cimrilik demek değildir. Bir yemeğe tek başıma 75 lira harcamaktansa, yanıma dört kişi alır ve ucuz bir lokantada aynı fiyata beşimiz doyarsak bu cimrilik midir, ayıp mıdır? (Fatih Mesih Ali Paşa Mütercim Âsım sokağındaki Taiba Suriye lokantasında beş kişi, birer porsiyon yufkaya sarılıp kızartılmış Arap tavuk döneri yiyerek su dahil 35 liraya doyabilir.)

Kanaat tükenmez bir hazinedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.393 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.820 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 727 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar