Liselerde Mutlaka Okutulması Gereken Dersler

EDEBİYAT: Günümüzde maalesef Türkiye’nin genç nesillerine millî edebiyat kültürü verilemiyor. Fuzulî’siz bir halk yetişiyor. Shakespeare’siz bir İngiltere, Goethe’siz bir Almanya düşünebilir...

EDEBİYAT: Günümüzde maalesef Türkiye’nin genç nesillerine millî edebiyat kültürü verilemiyor. Fuzulî’siz bir halk yetişiyor. Shakespeare’siz bir İngiltere, Goethe’siz bir Almanya düşünebilir misiniz?

TARİH: Liselerde tarih okutuluyor ama bin yalan yanlışla dolu konvansiyonel ve ideolojik bir tarih. Vesayet, egemen azınlık tarihi… Doğru dürüst gerçek tarih okutulmalı, tarih kültürü kazandırılmalıdır.

MİMARLIK ve ŞEHİRCİLİK: Lise mezunu bütün gençlerin mimarî ve şehircilik hakkında yeterli kültürü olmalıdır. Şu anda bu olmadığı için Türkiye çirkinliklerin işgaline uğramıştır.

ESTETİK SANAT: Yeni nesillere (Kuşaklara) bu boyut kazandırılmalıdır ki, güzel giyinsinler, evleri güzel döşenmiş olsun, güzel bir hayat sürsünler, güzel insanlar olsunlar.

MANTIK: Liselerde sözde mantık okutuluyor ama mantık kültürü kazandırılamıyor. Mantık bilmeyenler, doğru düşünemez, doğru ile yanlışı birbirinden ayırt edemez, akıllarını çalıştıramaz.

 BİLGELİK: Osmanlıcası hikmettir. Hikmetin olmadığı bir toplumda insanlar insanlıktan çıkar. Hikmet gidince saçmalıklar, beyinsizlikler, azgınlıklar, bozukluklar ortalığı istila eder.

GÖRGÜ: Eskiden âdab-ı muaşeret denirdi. Bütün liselerimizde öncelikle İstanbul görgüsü, ahlakı, terbiyesi, nezaketi, inceliği, kibarlığı öğretilmelidir. Bütün gençlerimiz beyefendi, bütün kızlarımız hanımefendi olmalıdır. Aha oha moha gitmeli, yerine efendim gelmelidir.

BESLENME ve SAĞLIK: Bu kültüre sahip olmayan toplumlara, yemek için yaşamak kültürü hâkim olur. İnsanlar, insan gibi yemez, hayvan gibi yer. Kötü beslenme yüzünden toplum fiziken hastalanır. Yeme içme bir statü haline gelir. Obezlik yaygınlaşır... Genç nesiller, ilaç sanayiinin, tıp mafyasının tuzaklarına düşmemeleri için uyarılmalıdır.

DİN: Müslüman çocuklara ve gençlere, doğru İslam kültürü verilmelidir. Bugün bütün okullarımızda mecburî olan Kenan Evren din dersleri bir aldatmacadan ibarettir. Din, millî kültürümüzün temel unsurudur. İslam doğru olarak öğretilmezse kimlik ve kişiliğimiz erozyona uğrar, dejenere olur ve yıkılırız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.393 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.820 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 727 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar