Vali Bey’e yapılan saygısızlık, millete ve devlete karşı yapılmıştır

30Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta, dış temsilciliklerde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde törenle kutlandı. (Güney’i olmayanın kuzeyi de olmaz ya, ona ayrıca bakarız.) Bu cümleyi yüzlerce defa duyduk...

30Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta, dış temsilciliklerde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde törenle kutlandı. (Güney’i olmayanın kuzeyi de olmaz ya, ona ayrıca bakarız.)

Bu cümleyi yüzlerce defa duyduk diyeceğim, abartılı olacak. Lâfın gelişi işte.

Daha yüz yıl yaşamadık ki. Dolayısıyla yüz tane Zafer Bayramı da görmedik fert olarak. Herkes, kaç yaşındaysa en fazla o kadarını görmüştür. Onun da bir kısmını hatırlamaz.

Törenler bütün illerde (Mühim zat tarzı söylersek: İllerde ilçelerde, illerin ilçelerinde, ilçelerin illerinde, illa ki ilçelerin içinde ve Trakya’nın bütün ilçeleri illerinde) aynı kalıp içinde kutlanır. Konuşmalar, geçit töreni vs.

Akşam olunca da mülkî âmir resepsiyon verir. Tokat’ta...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Garson nereye baksın? 23 Nisan 2024 | 134 Okunma Bize lütfen bir avuç toprak bırakmışlar 19 Nisan 2024 | 163 Okunma Vah zavallı İsrail 16 Nisan 2024 | 166 Okunma İyi ki o dönem televizyon yokmuş 12 Nisan 2024 | 87 Okunma Hazırlıklı olsunlar 09 Nisan 2024 | 256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar