Unuttuğum şarkı

Birden başım ağırlaştı. Gövdemin üstünde kocaman bir şey hâline dönüştüğünü hissettim. Oturduğum yerden kalkıp kanepeye zor attım kendimi. Yastık çabucak ısındı....

Birden başım ağırlaştı. Gövdemin üstünde kocaman bir şey hâline dönüştüğünü hissettim. Oturduğum yerden kalkıp kanepeye zor attım kendimi. Yastık çabucak ısındı. Ters çevirdim. Akşam akşam nedir bu sıcak!

Başımın ağırlaşması, okuduğum kitap yüzünden. Bütün kahramanlar dertli. Hepsinde ağır keder, üzüntü. Baştan sona kaç kişi varsa, kahramanların ne kadar yakını, ne kadar tanıdığı varsa, yolda yürürken karşılaştıkları dâhil, hepsi bezgin, yılgın, acılı.

İçlerinden hiç mi neşeli biri çıkmaz? Bir tanesi biraz olsun mutlu olamaz mı? Birazcık eğlence çok mu gelir? Hep değil, devamlı değil, bir süreliğine birinin içinde hafif bir bahar rüzgârı essin. Umut beslesin de bir konuda, ona tutunsun. Sevdiğine sarılır gibi sarılsın umuduna. Yarın desin, gelecekte desin, şöyle bir hayırlı gelişme bekliyorum desin birine. Yahut demesin de içinden geçirsin sadece.

Hayır. Sanki bütün dünya hasta. Bütün dünya acılı. İnsanların hepsi aynı; içlerinde büyüyen bir ateş taşıyor. Bir yokluk, bir yoksunluk… Hele yoksulluk, en bol olanı. Yiyecek lokma bulmak mesele.

Bahtiyarlık, unutulmuş ve asla hatırlanmayan bir şey.

Aşk bile iki ucu keskin bıçak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vah zavallı İsrail 16 Nisan 2024 | 13 Okunma İyi ki o dönem televizyon yokmuş 12 Nisan 2024 | 86 Okunma Hazırlıklı olsunlar 09 Nisan 2024 | 254 Okunma Kibir hastalığının kaynağı ve birlik konusu 05 Nisan 2024 | 152 Okunma Bu seçimin kaybedeni yok ama kazanamayanı var 02 Nisan 2024 | 571 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar