Topraktan fırın yapmak

Ekmeğe zam var mı yok mu? Karar, fırıncılara bağlı değil. Uncusu var, belediyesi var, valilik var ve beri yanda vatandaş var.Çok eskilere gidelim ve fırıncıların çocukluğuna ve oynadıkları oyunlara kadar...

Ekmeğe zam var mı yok mu? Karar, fırıncılara bağlı değil. Uncusu var, belediyesi var, valilik var ve beri yanda vatandaş var.

Çok eskilere gidelim ve fırıncıların çocukluğuna ve oynadıkları oyunlara kadar inelim vaktiniz varsa.

Bütün oyunların maksadı, çocukları hayata hazırlamaktır. Sadece eğlenceden, vakit geçirmeden ibaret değildir hiçbiri. Çelik çomak da, ceviz oyunu da, cilli ve gazoz kapağı da avcılık ve atıcılığın temelidir.

Evcilik oyunu kızları ev yönetmeye, anneliğe, komşuluğa hazırlar. Bakkalcılık, çocukları ticarete alıştırır. Araba oyunlarının maksadı belli.

Topraktan fırın yapmak da bunlara güzel bir örnek teşkil eder. Bina inşa etmenin ilk adımı sayılır. Uzun zaman kerpiçten evler yapıldığını düşünürsek, hak vermek zorunda olduğumuz ortaya çıkar.

Genellikle iki üç kişiyle fırın yapılır. Çocukluk döneminden itibaren bugüne kadar hiç tek başına fırın yapan bir çocuk görmedim. Keyfi çıkmaz. Paylaşmak, yardımlaşmak, tadını beraber çıkarmak güzeldir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bize lütfen bir avuç toprak bırakmışlar 19 Nisan 2024 | 134 Okunma Vah zavallı İsrail 16 Nisan 2024 | 166 Okunma İyi ki o dönem televizyon yokmuş 12 Nisan 2024 | 87 Okunma Hazırlıklı olsunlar 09 Nisan 2024 | 256 Okunma Kibir hastalığının kaynağı ve birlik konusu 05 Nisan 2024 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar