İstanbul’dan Ankara’ya yol gider mi?

Seçim geride kaldı, tartışması yıllarca sürer. Kimin kazandığı belli, o yönden bir sıkıntı yok. Tartışma, kaybeden tarafın karşılaştığı sürpriz üzerine olacaktır....

Seçim geride kaldı, tartışması yıllarca sürer. Kimin kazandığı belli, o yönden bir sıkıntı yok. Tartışma, kaybeden tarafın karşılaştığı sürpriz üzerine olacaktır. Hatta “Ortada duran, gerçekten bir sürpriz midir?” sorusu bile, defalarca sorulup cevaplanmaya muhtaç.

İstanbul, 25 yıldan sonra el değiştirdi. Sıradan, basit bir durum olarak görülemez. Bunca hizmete, bunca yatırıma ve bunca projeye rağmen, niçin el değiştirdiği mantık çerçevesinde tahlil edilemezse, bir 25 yıl da böyle gider.

Üstelik iddia edildiği gibi benzer bir yol takip edilebilir. Benzer yoldan kastımız, İstanbul’dan Ankara’ya yol çizilmesi.

Ancak bu konuda teslim bayrağı çeker gibi davranmadan önce, önemli bir noktaya dikkat çekmek gerekir.

Bir yanda girdiği her seçimde yenilmesine rağmen yerini koruyan ve güçlenen bir Kılıçdaroğlu var…

Öte yanda ise sonuncuya kadar girdiği her seçimi kazanmasına rağmen ilk defa bir seçimde oy kaybeden bir kesim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bize lütfen bir avuç toprak bırakmışlar 19 Nisan 2024 | 75 Okunma Vah zavallı İsrail 16 Nisan 2024 | 166 Okunma İyi ki o dönem televizyon yokmuş 12 Nisan 2024 | 87 Okunma Hazırlıklı olsunlar 09 Nisan 2024 | 256 Okunma Kibir hastalığının kaynağı ve birlik konusu 05 Nisan 2024 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar