Dua

Ya Rab… Sana binlerce kez şükürler olsun. Yâ Rab, lûtfun karşısında mahcubiyet duyuyoruz. Şahsıma şu güzelliği, şu iftihar tablosunu yaşattığın için, Sana sonsuz hamd ediyorum. Kelamullahla...

Ya Rab… Sana binlerce kez şükürler olsun. Yâ Rab, lûtfun karşısında mahcubiyet duyuyoruz. Şahsıma şu güzelliği, şu iftihar tablosunu yaşattığın için, Sana sonsuz hamd ediyorum. Kelamullahla, Habibi Edibin Muhammed Mustafa (s.a.v.)'nın aşkıyla büyüyen şu nesli Sen muhafaza buyur Ya Rab.
Şehit kanlarıyla sulanan şu vatanı, Sen koru yâ Rab… Milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine kast edenlere fırsat verme yâ Rab.
Şüphesiz kudret ve kuvvet sahibi olan Sensin. Sen bir şey dilediğinde sadece 'ol' dersin ve olur. Sen bir kulun için, bir iyilik murat ettiğinde, hiçbir güç ona mani olamaz. Senden başka zafer sahibi yoktur. Lâ gâlibe illâllah.
Sen bağışlayansın ve esirgeyensin. Sen duaları kabul edensin. Bizi kapından mahrum ve mahzun çevirme yâ Rab. Ayaklarımızı dinin üzerinde sabit tut yâ Rab. Bizi yolundan, sırat-ı müstakimden ayırma yâ Rab.
Bu geceden itibaren kalkacağımız sahurlarımızın, yarından itibaren tutacağımız oruçlarımızın, eda edeceğimiz namazların, okuyacağımız Kur'an-ı Kerimlerin hürmetine, bizi, ülkemizi, milletimizi, tüm Müslümanları ve insanlığı her türlü zulümden, her türlü zilletten Sen muhafaza eyle yâ Rab.
Âmin, âmin, âmin.
*
Bu güzel duayı kim, nerede, ne zaman etmiştir, içinde var.
Satır aralarında değil, cümlelerden belli.
Zamanından ve kimliğinden daha belli olan yanı ise, samimiyeti.
Böylesine içten, gönülden dua eden bir başkanımız olduğu için, ne kadar şükretmeliyiz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor 29 Mart 2024 | 155 Okunma Var mı İstanbul’un canına okuyacağız diyen? 26 Mart 2024 | 157 Okunma Çok eğleniyormuş 22 Mart 2024 | 269 Okunma Kandırıkçı başkan için şarkı: Hatırla sevgili 19 Mart 2024 | 355 Okunma İkisinden biri kesin kazanacak 15 Mart 2024 | 148 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar