Çukurların efendisi, Rusya’da ne yapacak?

Terör örgütü açıkça bildirmişti. Dağdan inerek, şehirlerin altını üstüne getireceklerini duyurmuşlardı. Kazılan hendeklere bakınca, olan biteni anlamakta zorlanan ve “Neler oluyor?” diyenlerin...

Terör örgütü açıkça bildirmişti. Dağdan inerek, şehirlerin altını üstüne getireceklerini duyurmuşlardı. Kazılan hendeklere bakınca, olan biteni anlamakta zorlanan ve “Neler oluyor?” diyenlerin şaşkınlığı, uzakta durduklarının işareti.
Terör örgütünün dağlardan şehirlere göçünün sonucu diyelim.
Şehirleşme süreci olarak da bakılabilir.
Evvelce köylerden şehirlerden topladıkları gençleri ve çocukları dağa götürürlerdi, şimdi onları silahlarıyla beraber geri getiriyorlar.
Şehrin sokaklarına çukurlar kazanları, barikat kuranları “arkadaşlar” statüsünde değerlendiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, o sözlerinin 'gaf' sınırlarını aştığının ne kadar farkında acaba?
“Hendek kazan, barikatları kuran arkadaşlara da…” diye söze başlayıp “Kim yapıyorsa, onu bilmiyoruz tabii…” diye devam etmişti.
Hendek değil, Mısır piramitlerinden bahsediyor sanki.
*
Kılıçdaroğlu böyle söylerse, öteki ne yapar?
Elbette över, savunur, kahraman ilan eder.
Etti de.
Böylece “Çukurların efendisi” oldu.
Şimdi Rusya'ya gidiyor muhterem.
Rusya ile ilişkilerimizin en kötü olduğu dönemde.
Bu yakında İran'a da gider.
*
93 Harbi dönemi ve Birinci Dünya Savaşı sırasında ilişkilerimiz daha berbattı.
Ruslar burnumuzun dibine kadar geldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor 29 Mart 2024 | 5 Okunma Var mı İstanbul’un canına okuyacağız diyen? 26 Mart 2024 | 157 Okunma Çok eğleniyormuş 22 Mart 2024 | 268 Okunma Kandırıkçı başkan için şarkı: Hatırla sevgili 19 Mart 2024 | 355 Okunma İkisinden biri kesin kazanacak 15 Mart 2024 | 148 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar