Cef’i inandırıcı bulamadık

Batı ülkelerinden birine gezmeye giden gruba rehberlik yapan Cef, işinin erbabıdır. Fazla yormadan, bunaltmadan gezdirir, anlatır.Yemek vakti gelince, bir lokantaya giderler. Ekibin başındaki üstat, fazla masraf etmekten çekindiği...

Batı ülkelerinden birine gezmeye giden gruba rehberlik yapan Cef, işinin erbabıdır. Fazla yormadan, bunaltmadan gezdirir, anlatır.

Yemek vakti gelince, bir lokantaya giderler. Ekibin başındaki üstat, fazla masraf etmekten çekindiği için, sadece bir çorba içmek ister.

Yanındakiler ise bol bol sipariş verirler. Üstat, yakındakilerin ancak duyabileceği bir sesle “Gitti paracıklar, gitti paracıklar” diye söylenir.

“Hocam, buradaki yemekler tur firmasının ikramı. Hesabı Cef ödeyecek” dedikleri zaman yakınmaktan vazgeçip menüyü eline alır, çorbadan sonra neler yiyeceğine karar vermek için dikkatle ve memnuniyetle inceler.

Sonraki günler her yemek vakti aynı soruyu sorar: “Hesaplar Cef’ten mi, cepten mi?”

Cepten dediklerinde bir çorba ile yetinir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Gelse o şûh meclise, vaz ü tekeffül eylese…” 25 Ekim 2024 | 10 Okunma En büyük İsrail! 11 Ekim 2024 | 134 Okunma Bütün tetikleri köreltelim, bütün bombaları imha edelim 04 Ekim 2024 | 39 Okunma Kimden ötürü? 27 Eylül 2024 | 61 Okunma İsrail: Tasmasız pitbul 24 Eylül 2024 | 136 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar