Başkanlık isteyen gençler

Halı ve kilim desenlerimizde sık kullanılan figürlerden biri “Eli belinde” ismindedir.Çok yakında gerçekleşmesi beklenen bir şeyi anlatmak için, ezan okumaya hazırlanan müezzine atıf yapılır ve “Eli...

Halı ve kilim desenlerimizde sık kullanılan figürlerden biri “Eli belinde” ismindedir.
Çok yakında gerçekleşmesi beklenen bir şeyi anlatmak için, ezan okumaya hazırlanan müezzine atıf yapılır ve “Eli kulağında” denilir.

El ile ilgili dilimizde yüzlerce deyim vardır ama en fazla önemsenmesi gereken herhalde “Elini vicdanına koymak” olmalı.
Vicdan o kadar önemlidir ki değerleri sarsılmış olanlar, bu sözü duyduklarında ellerini nerede tutacaklarını bilemez.
Son günlerde gittikçe genişleyen bir hareket var: “Eli kalbinde.” 
Çok iyi bildiğimiz, sıkça rastladığımız bu hareket, kısa süre önce bir kampanyaya dönüştü.
Ankara'da bir grup genç, Yeni Türkiye için Başkanlık Sistemi'nin gerekli olduğunu vurgulamak amacıyla “Başkanlık İçin Gençlik Hareketi” başlattı.

Sosyal medyada kısa süre içinde çok geniş destek bulan bu harekete katılmak için, eli kalbinde bir fotoğraf yetiyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seven ve başkanlık için destek veren gençler, eli kalbinin üzerinde çekilmiş fotoğraflarıyla, çığ gibi büyüyen ve kendiliğinden gelişen bu sivil harekete katılıyor.
*
Çağı doğru okuyarak, yeni ufuklara yönelmek için başkanlık sistemine destek veren gençler, bu harekete yükledikleri anlamı bakın nasıl açıklıyor:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bize lütfen bir avuç toprak bırakmışlar 19 Nisan 2024 | 10 Okunma Vah zavallı İsrail 16 Nisan 2024 | 166 Okunma İyi ki o dönem televizyon yokmuş 12 Nisan 2024 | 87 Okunma Hazırlıklı olsunlar 09 Nisan 2024 | 256 Okunma Kibir hastalığının kaynağı ve birlik konusu 05 Nisan 2024 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar