Ana muhalefet partisi, ‘an’a muhalefet etmeli, geçmişe değil

Türkiye'nin sağlam bir ana muhalefet partisine ihtiyacı var.Bu konuda en tecrübeli parti, şüphesiz CHP.Yıllardan beri sandıktan hep “ana muhalefet görevi” alması, başarı ve istikrarının da göstergesi...

Türkiye'nin sağlam bir ana muhalefet partisine ihtiyacı var.
Bu konuda en tecrübeli parti, şüphesiz CHP.
Yıllardan beri sandıktan hep “ana muhalefet görevi” alması, başarı ve istikrarının da göstergesi anlamına gelir.
Eğer ana muhalefet olarak görmek istemeseydi, halkımız CHP'ye iktidar görevi verirdi.
Bir önceki seçimde yüzde 26 olan CHP'nin oyu, yüzde 25'in bir gıdım altına düşmeyip 35'e veya 40'a çıksaydı, bir diğer ifadeyle Kılıçdaroğlu'nun hedef gösterdiği oy oranına ulaşılsaydı, o zaman halkın tercihinin değiştiğini söylemek mümkün olurdu.
*
Bütün seçmen kitlesini tek kişiymiş gibi değerlendirme modasına uymayı devam ettirerek, halkın son seçimde de CHP'ye aynı görevi verdiğini iddia edebiliriz.
Hoşgörü çerçevesinde biraz abartmak istersek, “Sen ana muhalefet ol. Bu sefer, daha iyi muhalefet yap” dediğini duyduk, gözlerimizle de gördük derim ben şahsen bizzat kendim olarak.
*
MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin iddia ettiği gibi, halkın MHP'ye ana muhalefet görevi verdiğini söylemek bir hayli zor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Var mı İstanbul’un canına okuyacağız diyen? 26 Mart 2024 | 157 Okunma Çok eğleniyormuş 22 Mart 2024 | 268 Okunma Kandırıkçı başkan için şarkı: Hatırla sevgili 19 Mart 2024 | 355 Okunma İkisinden biri kesin kazanacak 15 Mart 2024 | 148 Okunma Metroyu çalarken kılıfını hazırlamamış 12 Mart 2024 | 413 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar