ABD’de ahlâk varmış demek

Dünyanın ortak kanaati İsrail’in ateşe son vermesi yönünde tezahür etti. BM’de 153 ülke İsrail’e karşı oy kullandı. Sadece 10 ülke İsrail’den yana çıktı. Gördük ki 10 daha...

Dünyanın ortak kanaati İsrail’in ateşe son vermesi yönünde tezahür etti. BM’de 153 ülke İsrail’e karşı oy kullandı. Sadece 10 ülke İsrail’den yana çıktı. Gördük ki 10 daha büyükmüş. Matematik bir kere daha pes etti.

Ülkelerin tamamı İsrail aleyhine oy kullansaydı ne değişecekti? Hiç. İsrail yine saldırmaya devam edecekti.

BM’nin kapısına kilit vurulması, kepenginin indirilmesi ve yerine yeni, adil bir sistem kurulması gerekiyor. “Dünya beşten büyüktür” kuru ve altı boş bir slogan değil. Aksine dopdolu ve anlamlı. Her gün biraz daha netleşiyor.

*

İki ay geride kaldı, üçüncü aya girildi ve Gazze’de kan akmaya devam ediyor. Ortada ciddi boyutta bir savaş suçu olduğu kesin. Netanyahu ve suç ortaklarının yargılanması şart. Bugün değilse bir süre sonra o mahkeme kurulacak.

Netanyahu ile beraber Baydın’ın da yargılanması gerektiğini yazmıştık. Galiba Baydın o yazıyı okumuş, iki gün önce çark etmeye başladı. Korkuya kapılmış olsa gerek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anca gidersiniz 26 Nisan 2024 | 111 Okunma Garson nereye baksın? 23 Nisan 2024 | 163 Okunma Bize lütfen bir avuç toprak bırakmışlar 19 Nisan 2024 | 163 Okunma Vah zavallı İsrail 16 Nisan 2024 | 166 Okunma İyi ki o dönem televizyon yokmuş 12 Nisan 2024 | 89 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar