Şiir ve Dua

   Biz acılarını da, sevinçlerini de şiirle ifade eden bir milletiz. Hüznümüz duaya akar, şiirimiz gönüllere bakar. Son yıllarda şiir büsbütün hakim oldu hayatımıza. Meydanlar mısralarla...

   Biz acılarını da, sevinçlerini de şiirle ifade eden bir milletiz. Hüznümüz duaya akar, şiirimiz gönüllere bakar. Son yıllarda şiir büsbütün hakim oldu hayatımıza. Meydanlar mısralarla sarsılıyor, şiirlerle inleyip duruyor yollar. Şiirimizi keşfettik yeniden, şairlerimizi hatırladık. Sevgiyle, hürmetle yâd ediyoruz şimdi onları. Kiminin ağzında dua var şimdi, kiminin ağzında şiir.

         15 Temmuz Destanı'nı yazan mübarek milletin mensubu olduğumuz için ne kadar şükretsek az. Bayraklar kan ve gözyaşıyla ıslandı o hain gecede ama yere düşmedi. Düşürmedi albayrağı yiğit gençlerimiz. Nöbette bekleyen sadece delikanlılar değildi. Dedeler de direnmişti ihanete, bebeler de. Ve o karanlık puslu geceyi aydınlığa çevirdi halkımız: “Ya Allah Bismillah Allahü ekber!” Bir mısradan ziyade bir yakarış. Mehterlere ilahiler karıştı, türkülere şarkılarımız.

         O gün ve gecelerde kaleme sarılmıştı vatanperver edibler. O günden bu yana yazmaya devam edenler var. Tankın namlusuna karşı kalemle direnen bahtiyarlar. Büyük bir kitaplığı oluşturuyor muazzam direnişi anlatan eserler. Her sorumlu şair ve yazar kendine bir görev çıkardı hâlden. Akan kanlara gözyaşlarını katık etti. Gazilere destan yazdılar. Ağıtlarıyla vicdanları sızlattılar. Yüreği merhametle dolu olanları için için ağlattılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sanat Her Derde Devadır 02 Eylül 2018 | 3.534 Okunma M. Zeki Akdağ 01 Eylül 2018 | 167 Okunma Sevinç Çokum 29 Ağustos 2018 | 3.568 Okunma Anadolu’daki ilk büyük destanımız 26 Ağustos 2018 | 5.708 Okunma Haldun Taner 25 Ağustos 2018 | 198 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar