İyi Havadis

         Bu mübarek milletin değerleriyle barışık olmayan, devletimizden ve halkımızdan ardarda Osmanlı tokatları yediği halde yok oluşa doğru gittiğini görmek istemeyen ihanet...

         Bu mübarek milletin değerleriyle barışık olmayan, devletimizden ve halkımızdan ardarda Osmanlı tokatları yediği halde yok oluşa doğru gittiğini görmek istemeyen ihanet örgütleri, sürekli olarak toplumu tedirgin etmeyi amaçlayan menfi haberleri yaymaya çalışıyorlar. Ben de bunlara karşı uydurma değil hakiki, kötümser değil iyimser, karanlık değil aydınlık havadisi paylaşmak istiyorum. Ne de olsa gazeteci, köşe yazarı da olsa arasıra sadra şifa, derde deva haberleri vermeyi ister. Öyleyse başlıklar halinde ve özetle takdim edeyim:

         TRT: TRT'nin başta Diriliş Ertuğrul ve Payitaht Abdülhamid dizileri olmak üzere yapımları çok beğeniliyor ve yurtdışında da seyrediliyor. Kurumun 90'ncı yıldönümü programları da son derece başarılı ve iyiydi. TRT'nin yeni ve yine çok takdir göreceğini tahmin ettiğim yapımlar peşinde olduğunu öğrendim.

İSTANBUL MASALLARI: TRT İstanbul Kent Radyosu'nda Haldun Hürel ile birlikte sunduğumuz “İstanbul Masalları”, Ramazan'dan sonra yeniden başladı. Pazar günleri saat 18.00'de başlayan programda haftanın kültür sanat olaylarını ele alıyor, tarih, edebiyat ve medeniyet odaklı sohbetler ediyoruz.

DİYANET: Diyanet'in bazı kuruluşlarla düzenlediği “36. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı” başarılı bir şekilde tamamlandı. Beyazıt Meydanı, 26 gün boyunca kitapseverlerin ilgi odağı oldu. Diyanet'in ESKADER'le birlikte düzenlediği Ramazan Sohbetleri de ay boyunca Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde gerçekleşti. Beyin fırtınası esen toplantılar, vatandaşların büyük ilgisini çekti.

YAZI KURSLARI: Tarafımızdan verilen ve bu sene MTTB, H Yayınları ve Uluslar arası Fatih Sultan Mehmed İHL'nde gerçekleşen “Yazı, Editörlük ve Medya” kursları başarıyla tamamlandı. Öğrenciler belgelerini törenle aldılar.

         ÖZLENEN YAZAR: Bâbıâli'nin sevilen simalarından, derviş kimliğiyle tanıdığımız Yusuf ağabeyimiz, Yusuf Ziya Adıdeğmez adıyla Karar gazetesinde yazmaya başladı. Hatıralarla örülü yazıları zevkle okunuyor. Gürbüz Azak büyüğümüzün de bir an önce bir gazetede yazması hasreti içindeyim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sanat Her Derde Devadır 02 Eylül 2018 | 3.534 Okunma M. Zeki Akdağ 01 Eylül 2018 | 167 Okunma Sevinç Çokum 29 Ağustos 2018 | 3.568 Okunma Anadolu’daki ilk büyük destanımız 26 Ağustos 2018 | 5.708 Okunma Haldun Taner 25 Ağustos 2018 | 198 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar