Yalanınız batsın sizin...

Yalan üzerinden siyaset yapanlara sözümüz yok bizim. Çünkü onlara ne dersek diyelim, onlar rollerini oynarlar. Çünkü varlık sebepleri o. Bizim sözümüz, yalana bilmeden yenik düşen hakikat...

Yalan üzerinden siyaset yapanlara sözümüz yok bizim.

Çünkü onlara ne dersek diyelim, onlar rollerini oynarlar.

Çünkü varlık sebepleri o. Bizim sözümüz, yalana bilmeden yenik düşen hakikat arayışçılarınadır.

Çünkü sadece hakikat arayışında olanlar, yalanı anladıklarında yüzlerini hakikate çevirirler.

***

ABD’nin meşhur yalanından başlayalım.

Ne diyor ABD: “Biz PKK/YPG’ye değil, SDG’ye silah yardımı yapıyoruz.” Oysa ABD’de pekâlâ biliyor ki, YPG ile SDG birbirinin aynı. Sadece aralarında harf farklılığı var. Her ikisi de PKK’nın Suriye kolu.

Öcalan’ın kendisi bunu söylüyor. İmralı’da, HDP heyetiyle yaptığı görüşmelerin birinde Öcalan, Salih Müslim’e şu talimatı gönderiyor: “Orada sadece Kürtlerden oluşan bir birim değil, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) adında bir üst yapı kursunlar.”

Görüldüğü üzere SDG’nin isim babası bile Öcalan’ın kendisidir.

SDG, onun talimatıyla kurulmuştur.

O yapı içindeki Araplar ve Türkmenler, uluslararası camia için bir kamuflaj oluştursun diye. Öcalan’ın “Kürt’ler”den kastı, PKK’lı Kürt’ler. Çünkü PKK, kendine boyun eğmeyen ve kendisi gibi düşünmeyen her Kürdü imha edilmesi gereken bir düşman olarak görüyor.

Nitekim Esed’in yardımıyla yerleştikleri bölgelerde, başta Barzani yanlıları olmak üzere kendilerine muhalif tüm Kürt’leri yerinden yurdundan ettiler. Onları silahlarıyla baskıladılar, susturdular ve yok ettiler. Şimdi bu gerçeği ABD’nin bilmemesi mümkün mü?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair… 26 Nisan 2024 | 551 Okunma Nefsime öğütler 19 Nisan 2024 | 2.193 Okunma Irkçılık ötesi zihniyetin utanç örnekleri… 12 Eylül 2023 | 1.366 Okunma AK Parti’de şahısçılık fitnesi… 09 Eylül 2023 | 302 Okunma Koronavirüsle imtihanım... 07 Kasım 2020 | 4.198 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar