Bambaşka bir AK Parti bekliyoruz Reis!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün partisinin il başkanları toplantısında “değişim” ve “yenilenme” mesajları verdi.

“Bambaşka bir AK Parti” vaadinin ete kemiğe nasıl büründüğünü görmeden konuşmak erken. Ama eminim ki bu vaadin kendisi bile büyük bir heyecan oluşturacaktır. “Her dem yenilenmek” gerektiğine yönelik vurgu ile “Yeni dönemde hatalarımızı ve eksikliklerimizi gidererek yola devam edeceğiz!” söylemi önümüzdeki süreçte güçlü bir değişim dalgasıyla AK Parti’nin karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Görünen o ki Reis milletin ve AK Parti tabanının beklediği değişim için düğmeye bastı. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. 

Reis’in konuşmasında altını çizdiği hususlar milletin değişim talebini hangi parametreler temelinde gerçekleştireceğinin ipuçlarını veren mahiyetteydi. Bir anlamda da ciddi bir özeleştiri içeriyordu. Tevazuya yapılan güçlü vurgu, şeytanın karakteristik özelliği olan kibrin şiddetle reddedilmesi tevazudan kopan ve kibre kapılan anlayışa AK Parti çatısında artık yer verilmeyeceğinin ifadesiydi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair… 26 Nisan 2024 | 137 Okunma Nefsime öğütler 19 Nisan 2024 | 2.188 Okunma Irkçılık ötesi zihniyetin utanç örnekleri… 12 Eylül 2023 | 1.365 Okunma AK Parti’de şahısçılık fitnesi… 09 Eylül 2023 | 302 Okunma Koronavirüsle imtihanım... 07 Kasım 2020 | 4.196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 2 yorum