Akan kanın asıl sorumlusu sizin gibi ittihatçı artıklarıdır

Kandil alenen ve resmen “devrimci halk savaşı” başlatıyor. Asker ve polis şehit ediyor. Yol kesiyor. Haraç topluyor. Dağa adam kaçırıyor. Şehirlerde kan kusturuyor. Öcalan’ın 2013 Nevruz’undaki...

Kandil alenen ve resmen “devrimci halk savaşı” başlatıyor.

Asker ve polis şehit ediyor. Yol kesiyor. Haraç topluyor. Dağa adam kaçırıyor. Şehirlerde kan kusturuyor.

Öcalan’ın 2013 Nevruz’undaki çağrısına rağmen silahları acımasızca konuşturuyor. Silahlarıyla sadece bölgede değil büyükşehirlerde yaşayan Kürtler üzerinde de silahlı bir vesayet rejimi kurmak istiyor. Kendisinin yöneteceği bir kantonal bölge olsun istiyor.

Seçim sürecinde tehditle oy devşiriyor. Sonrasında HDP’nin oy oranıyla daha şımarıklaşıp silaha sarılıyor. Çözüm sürecini sonlandırdığını kendileri açıklıyor.

Karasu’ların, Bayık’ların, Kalkan’ların, Bese Hozat’ların onca açıklamaları orta yerde dururken o Paşa torunu Erdoğanfobik kalemler “savaşın sorumlusu” olarak Erdoğan’ı ilan etmekten kaçınmıyor. Hem de büyük bir küstahlıkla. PKK’dan daha PKK’cı, Kandil’den daha Kandilci bir dille yaptıkları açıklamalar Demirtaş’a bile rahmet okutturuyor.

Bunların kaffesi Paşa torunu. Topu Türk asıllı... Demek ki sorun “Kürt Selahattin”den kaynaklanmıyor sadece. Asıl beyaz seçkinci bu Türk asıllı Paşa torunlarından kaynaklanıyor.

Bunları iyi tanımalı...

***

Bunlardan biri Cengiz Çandar’dır.

Çandar, Osmanlı hanedanına hizmet eden güçlü bir ailenin torunu. Yönetim katında bulunmasına rağmen o ailenin nasıl bir ihanet içinde olduğunu tarih kitapları yazar. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair… 26 Nisan 2024 | 317 Okunma Nefsime öğütler 19 Nisan 2024 | 2.190 Okunma Irkçılık ötesi zihniyetin utanç örnekleri… 12 Eylül 2023 | 1.366 Okunma AK Parti’de şahısçılık fitnesi… 09 Eylül 2023 | 302 Okunma Koronavirüsle imtihanım... 07 Kasım 2020 | 4.196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar