"Amanoslar'da kaybolan çanta" ve sonrası!..

"PKK, 1984 yılının Ağustos ayında Siirt'in Eruh ilçesine baskın düzenledikten sonra terör eylemlerini yoğunlaştırdı... Ancak örgüt, 1990'a gelindiğinde şiddet yorgunuydu!..Suriye'de gizlenen Abdullah Öcalan...

"PKK, 1984 yılının Ağustos ayında Siirt'in Eruh ilçesine baskın düzenledikten sonra terör eylemlerini yoğunlaştırdı... Ancak örgüt, 1990'a gelindiğinde şiddet yorgunuydu!..

Suriye'de gizlenen Abdullah Öcalan dikkat çekmeyecek yeni bir "barınma hatta tedavi merkezi" arayışına girdi... Kısa bir süre sonra hem Suriye'ye yakınlığı, hem deniz bağlantısı, hem de metropollere iniş olanağı nedeniyle Hatay bölgesindeki Amanos Dağları PKK'nın "batı üssü" olarak belirlendi.

Devlet, Güneydoğu'da PKK'yla mücadele ederken, örgüt dikkat çekmeden ilk timlerini Suriye'nin Lazkiye bölgesinden Samandağ ve Arsuz kıyılarına çıkardı.

Aralarında Güneydoğu'daki çatışmalarda yaralanmış ve ameliyat geçirmiş teröristler de vardı. İkinci bir tim ise Suriye sınırındaki Hassa, Yayladağı ve Reyhanlı ilçelerinin kırsalından Toros Dağları sisteminin güney noktasındaki Amanoslar'a sızdırıldı.

PKK önemli bölümü Hatay sınırlarında olan ve Amik Ovası ile Akdeniz'i birbirinden ayıran dağlara küçük gruplar halinde yerleşti... Arap kökenli yurttaşların nüfus yoğunluğu ve oluşabilecek toplumsal tepkiye rağmen bölge sarp yapısı nedeniyle teröristlere çekici geliyordu!..

1991 yılının Haziran ayında Erzin ilçesi kırsalında dolaşan köylüler bir 'sırt çantası' buldu... Bunun bir avcıya ait olduğu düşünüldü... Oysa içinde el bombaları, dürbün, giyecek ve gıda maddeleri vardı. Olay jandarmaya iletildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP'yi sarsan "asıl" gaflet!.. 01 Şubat 2021 | 803 Okunma Marketlere protesto çağrısı... 31 Ocak 2021 | 643 Okunma Vurgun büyük, ceza küçük!.. 30 Ocak 2021 | 223 Okunma Urfa, Ankara, infaz!.. 29 Ocak 2021 | 579 Okunma Katilini tarif eden kurban!.. 25 Ocak 2021 | 170 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar