Siyasette yaratıcılık için ille de iktidar olmak şart değil

Yaratıcılık olmadan siyasetin tadı çıkarılamaz... Dön baba dönelim hacılara gidelim misali, aynı şeyleri kuşaktan kuşağa tekrarlayan siyasetçiler, sorunlara çözüm üretemezler. Tabii ki...

Yaratıcılık olmadan siyasetin tadı çıkarılamaz... Dön baba dönelim hacılara gidelim misali, aynı şeyleri kuşaktan kuşağa tekrarlayan siyasetçiler, sorunlara çözüm üretemezler. Tabii ki sorunlara çözüm üretmek ve bu çözümleri icraata taşımak için iktidar olmak bir ön şarttır. Ama muhalefetteki siyasetçilerden de yaratıcı olanlar vardır.

Bölükbaşı
Örneğin bizim siyasi tarihimizde hiç iktidar olmayan ama söylemleri hâlâ akıllarda kalan Osman Bölükbaşı yok mudur? Onu dinlemek için meydanları dolduran kalabalıklara rahmetli Bölükbaşı'nın "Hep gelirsiniz ama hiç oy vermezsiniz" diye sitem etmesi unutulur mu? 1960'ların sonunda da iktidarı "Böyle yaparsanız sine-i millete dönerim" diye uyarırdı.

Özal
Yakın tarihte ezberleri bozan siyasetçinin örneği Turgut Özal'dı... Yap-işlet-devret modelini gündeme sokan ve Türkiye'yi otoyollarla tanıştıran, serbest pazar ekonomisine Türkiye'yi taşıyan, sanayi bölgeleri ile Anadolu'nun girişimcilerinin önünü açan Turgut Özal, bugüne olduğu gibi yarınlara da ilham verecek bir siyasetçiydi.


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar