İdeolojik körlük yüzünden HDP İstanbul gerçeğini hiç göremiyor

Siyasette insanı hataya en fazla yönlendirebilecek durum "İdeolojik Körlük"tür... İdeolojik körlük sade sağcılık ya da solculuk kapsamındaki takıntılardan oluşmaz.

Milliyetçiliğin ideolojik körlükten kaynaklanan abartılı denemeleri de, kişiyi bazen faşizme, bazen de ırkçılığa yönlendirebilir.

Saçmalamış
Bu durumun somut bir örneğini HDP'nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerine bakışında da görebiliriz... Buldan "Biliyoruz ki 31 Mart'ta, Türkiye halkları İstanbul Belediyesi'ni kazandı" şeklindeki bilinen yaklaşımını şu sözlerle açmış:
"İstanbul bizimdir. İstanbul'u hiç kimseye teslim etmeyeceğiz, vermeyeceğiz. İstanbul Kürtlerindir, İstanbul kadınlarındır, İstanbul Türkiye halklarınındır ama AKP'nin olmayacak. Bu belediyeyi AKP'ye vermeyeceğiz. İstanbul seçimleri artık Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasında yaşanan çekişmenin çok çok ötesindedir. AKP'ye kaybettirmek üzere İstanbul'da demokrasi güçlerinin adayı kimse, oyunu onlara verecektir"

Ayda mı yaşıyor?
Pervin Buldan'ın bu sözlerini duyan ve onun kim olduğunu bilmeyen bir kişi "Acaba bu hanım ayda mı yoksa başka bir gezegende yaşarken bir rüzgarla İstanbul'a mı düştü" diye düşünebilir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 555 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.883 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar