Trump o kararı nasıl aldı? Türkiye şimdi ne yapacak?

Yabancı basında ABD’nin, daha doğrusu Başkan Trump’ın Suriye’den çekilme kararı almasının arka planıyla ilgili dikkat çekici haberler çıkıyor.Bunlardan biri AP’nin, Washington ve Ankara’daki...

Yabancı basında ABD’nin, daha doğrusu Başkan Trump’ın Suriye’den çekilme kararı almasının arka planıyla ilgili dikkat çekici haberler çıkıyor.

Bunlardan biri AP’nin, Washington ve Ankara’daki kaynaklardan aldığı bilgilerle yayınladığı bir haber.

Trump’ın o tarihî kararı nasıl verdiğini, perde arkasında neler olup bittiğini bilmek, hem Washington’daki atmosferi, güç dengelerini kavramak, hem de Türkiye’nin, daha doğrusu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o karar verilirken oynadığı rolün iyi anlaşılması için kıymet arz ediyor.

O halde, o bir hafta boyunca Amerika’da neler olup bittiğini anlatmaya başlayalım:

-İşaret fişeğinin fitilini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bir cümlelik açıklaması ateşliyor. Erdoğan’ın, “Hazırlıklarımızı tamamladık, birkaç gün içinde Fırat’ın doğusu için operasyona başlıyoruz” demesi, Washington’u alarma geçiriyor.

-Dışişleri Bakanı Pompeo, 13 Aralık’ta ‘ağzını yoklamak’, Erdoğan’ın niyetini anlamak için Türk mevkidaşı Çavuşoğlu’nu arıyor ama istediğini elde edemiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancı öğrenciler Türkiye’ye neden bu kadar çok ilgi gösteriyor? 16 Temmuz 2022 | 260 Okunma 1071, 1453, 1915, 15 Temmuz 2016 15 Temmuz 2022 | 179 Okunma Aşkınan tatil yapan yorulmaz 13 Temmuz 2022 | 390 Okunma Nebevi liderlik ve Hz. Muhammed (s.a.v.) 09 Temmuz 2022 | 114 Okunma ​Madencilikte daha büyük hedeflere doğru 02 Temmuz 2022 | 175 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar