Tayyip Erdoğan’ın sınırları

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Mehmet Acet’in bugünkü (21.04.2022)''Tayyip Erdoğan’ın sınırları’’ başlıklı yazısı.

Ankara, dış politikada ikili ilişkilerin kriz halinde olduğu ülkelerle arayı düzeltmek için önemli ve sonuç getirici hamleler yapıyor.

Bu atılımın bir ayağında Batı’yla ilişkileri gerilimli alandan çıkarıp daha dengeli bir zemine taşıma iradesi var.

2020 yazında Avrupa Birliği ile Doğu Akdeniz krizi üzerinden başlayıp, yaptırım sınırına kadar ilerleyen gerilimli atmosfer, yerini dingin bir atmosfere bırakmış durumda.

ABD ile ilişkiler ise, derin anlaşmazlıkların sürdüğü bir ortamda ama daha ‘öngörülebilir’ bir iklimde ilerliyor.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle birlikte Türkiye’nin Atlantik İttifakı içindeki önemi fark edilince, Avrupa’nın şımarık çocuğu Yunanistan’a “Otur oturduğun yerde” mesajı iletildi.

Atina’dan gelen kışkırtıcı söylemlerin bıçak gibi kesilmesinin temel gerekçesi bu.

Bunun dışında 5 ülke sayalım:

Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Mısır, Ermenistan ve İsrail…

Çeşitli nedenlerle ikili ilişkilerin kopuk olduğu bu 5 ülke ile aramızın düzeldiği ya da düzelme yolunda ilerlemekte olduğu bir dönemin içinden geçiyoruz.

“İSRAİL’LE NORMALLEŞME FİLİSTİN PAHASINA OLMAZ”

Muhalif çevreler bu normalleşme adımlarına ‘U dönüşü’ diyerek negatif anlamlar yüklemeye çalışsalar da, toplumun geniş kesimlerinde bu açılımların memnuniyetle karşılandığı bir gerçek.

Ona bakarsanız aynı kesimler daha önce de, hükümetin dış politikası yüzünden ‘yapayalnız’ bir ülke olarak kaldık diye propaganda yapıyorlardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancı öğrenciler Türkiye’ye neden bu kadar çok ilgi gösteriyor? 16 Temmuz 2022 | 259 Okunma 1071, 1453, 1915, 15 Temmuz 2016 15 Temmuz 2022 | 176 Okunma Aşkınan tatil yapan yorulmaz 13 Temmuz 2022 | 386 Okunma Nebevi liderlik ve Hz. Muhammed (s.a.v.) 09 Temmuz 2022 | 112 Okunma ​Madencilikte daha büyük hedeflere doğru 02 Temmuz 2022 | 171 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar