Saraybosna notları

Bosna su zengini bir ülke. Her taraftan şırıl şırıl sular akıyor. Bu böyle olmasına rağmen, 2 yıl önce yaz aylarında Saraybosna’da şebeke suları bir anda akmamaya başlamış.

Dağlardan, taşlardan akan suları evlere getirmek için bir sistem gerekiyor sonuçta.

Musluklardan ıslık sesleri gelmeye başlayınca, Bosnalılar, akıllarına gelen ilk ülkeye, Türkiye’ye ve İstanbul Büyükşehir Belediyesine başvurmuşlar.

İstanbul belediyesi de gelip, pompa sistemi kurarak şebeke sorununu çözmüş.

Saraybosna’da konuştuğumuz insanlar, “İstanbul seçimlerinin Bosna’ya dokunan kısmı da burası. Tekrar böyle acil bir ihtiyaç olduğu takdirde aynı desteği alır mıyız, bilmiyoruz” diyorlar.

İstanbul’un yeni belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’un fiziki sınırlarının ötesinde ‘Gönül coğrafyası’ diye tarif ettiğimiz bölgelerle ilgili, mesela Bosna ile ilgili yaklaşımı nedir, nasıl davranacaktır henüz bilmiyoruz.

Kendisine müzahir çevrelerde, diyelim ki Saraybosna’nın tekrar bir su sorunu yaşaması halinde, yardım eli uzatılması fikrine nasıl bakılır acaba?

İstese bile ‘mahalleden’ birileri karşısına çıkıp, “İstanbul’un kaynaklarını İstanbullular dışında kimseye kullandırtmayız”der mi?

Ekrem beyin önünde daha uzun bir süre var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancı öğrenciler Türkiye’ye neden bu kadar çok ilgi gösteriyor? 16 Temmuz 2022 | 260 Okunma 1071, 1453, 1915, 15 Temmuz 2016 15 Temmuz 2022 | 179 Okunma Aşkınan tatil yapan yorulmaz 13 Temmuz 2022 | 390 Okunma Nebevi liderlik ve Hz. Muhammed (s.a.v.) 09 Temmuz 2022 | 114 Okunma ​Madencilikte daha büyük hedeflere doğru 02 Temmuz 2022 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar