Kılıçdaroğlu’nun adaylığı çıkmaza mı girdi?

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Mehmet Acet'in bugünkü (06.04.2022)''Kılıçdaroğlu’nun adaylığı çıkmaza mı girdi?'' başlıklı yazısı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener TV100 kanalında katıldığı programda, “Kılıçdaroğlu aday olursa nasıl tavır alırsınız” şeklindeki soruya, 40 yıllık bir diplomat gibi cevap verdi.

Şöyle dedi:

“Herkesin aday gösterdiği bir insan reddedilir mi? Elbette reddedilemez ama benim adaylıktan feragat etmek, önceden bunu ilan etmek isteğimin arka planında tek adayla gitme talebinin olduğunu söylemeye çalıştım.”

Görüldüğü üzere, içeriği bütünüyle siyasi olmasına rağmen, gayet diplomatik bir üslup var karşımızda.

Adrese teslim, alıcı kısmında ‘Kemal Kılıçdaroğlu/CHP Genel Merkezi’ yazan bir mesaj var bu sözlerde.

Bir değil, iki türlü mesaj aslında.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener diyor ki:

1-“Ey Kılıçdaroğlu, aday olmak istiyor olabilirsin ama başta biz, ittifak yaptığın partiler senin aday olmanı istemiyoruz. O yüzden vazgeç bu sevdadan.”

(Herkesin aday gösterdiği bir insan reddedilir mi ifadesi tam da bu anlama geliyor)

2-Ben “Cumhurbaşkanı değil, Başbakan adayıyım” derken, senin de cumhurbaşkanlığı adayı olmaman gerektiğini, bunu kamuoyuna benim gibi açıklaman gerektiğini ima etmiştim ama sen hâlâ benim o sözlerimi duymazlıktan geliyorsun.

KILIÇDAROĞLU İÇİN KIRMIZI, İMAMOĞLU YA DA YAVAŞ İÇİN YEŞİL IŞIK

Aynı programda sunucu Akşener’e “İmamoğlu ve Yavaş aday olur mu?” sorusunu da yöneltmiş.

İYİ Parti lideri, “‘Hayır olmaz’ diye bir durumumuz yok. Kılıçdaroğlu, 6 genel başkanının inisiyatifine bıraktı işi. Orada çıkan karara uyacağız” şeklinde bir cevap vermiş bu soruya.

Meral Hanım’ın önceki akşam yaptığı bu açıklamalar, cumhurbaşkanı adaylığı için asılan isimler arasında yer alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun özgüvenini artırmış görünüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancı öğrenciler Türkiye’ye neden bu kadar çok ilgi gösteriyor? 16 Temmuz 2022 | 260 Okunma 1071, 1453, 1915, 15 Temmuz 2016 15 Temmuz 2022 | 179 Okunma Aşkınan tatil yapan yorulmaz 13 Temmuz 2022 | 390 Okunma Nebevi liderlik ve Hz. Muhammed (s.a.v.) 09 Temmuz 2022 | 114 Okunma ​Madencilikte daha büyük hedeflere doğru 02 Temmuz 2022 | 175 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar