İstanbul için nefes kesen taktik savaşları

Pazartesi sabahından itibaren İstanbul seçimleriyle ilgili yürüyen eylem ve tartışmalara baktığımızda, tarafların pozisyonlarının da bir fotoğrafını çekebiliyoruz.Adil bir yaklaşım...

Pazartesi sabahından itibaren İstanbul seçimleriyle ilgili yürüyen eylem ve tartışmalara baktığımızda, tarafların pozisyonlarının da bir fotoğrafını çekebiliyoruz.

Adil bir yaklaşım biçimiyle düşündüğümüz takdirde, binde üçten daha az bir orana tekabül eden 20 bin civarındaki oy farkının, geride olan parti açısından itiraz konusu edilmesinden daha doğal bir şey olamaz.

Ak Parti adına konuşan isimlerin açıklamalarının çerçevesine baktığımızda, bu doğal hakkın kullanılması, tek bir seçmenin dahi oyunun zayi olmaması niyetiyle hareket edildiği net bir şekilde görülebiliyor.

Ayrıca, kullanılan cümlelerin aralarına “İtirazların sonuçlanmasıyla ortaya çıkacak tabloya rıza göstereceğiz” anlamına gelen ifadelerin de sıkıştırılması, karşı cephenin ‘Hile’ argümanını zayıflatıyor.

Ak Parti sözcülerinin “Sandıkta kaybettiklerini masada geri almak istiyorlar” şeklindeki bir algı ve kampanyaya karşı bu şekilde dikkatli bir dil ve tarz benimsemesi önemli.

CHP’NİN TUTUMU KENDİ İÇİNDE ÇELİŞİYOR

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancı öğrenciler Türkiye’ye neden bu kadar çok ilgi gösteriyor? 16 Temmuz 2022 | 260 Okunma 1071, 1453, 1915, 15 Temmuz 2016 15 Temmuz 2022 | 179 Okunma Aşkınan tatil yapan yorulmaz 13 Temmuz 2022 | 390 Okunma Nebevi liderlik ve Hz. Muhammed (s.a.v.) 09 Temmuz 2022 | 114 Okunma ​Madencilikte daha büyük hedeflere doğru 02 Temmuz 2022 | 175 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar