Erdoğan ve Bahçeli’nin duruşu provokasyonun hızını kesti

Yeni Şafak Gazetesi Mehmet Acet'in bugünkü (11.05.2022)''Erdoğan ve Bahçeli’nin duruşu provokasyonun hızını kesti'' başlıklı yazısı.

Ramazan Bayramı’nı, Ramazan Bayramı’na ayarlı bir sığınmacı provokasyonuyla geçirdik.

İnsanların bayram nedeniyle normal zamanlardan daha fazla hemhal olduğu, sohbetlerin, fikir alışverişlerinin arttığı bir ortamda, ‘istemli ve sistemli’ bir şekilde bu konu köpürtüldü.

Aktörleri, yayılım biçimi ve elbette zamanlaması itibarıyla sığınmacılara dönük bu nefret kampanyasının spontane şekilde gelişmediği, dış istihbarat birimleri tarafından köpürtüldüğü yönünde işin uzmanı olan çevrelerden görüşler de karşımıza çıktı bu arada.

Özellikle son dönemde dış politikada, kritik konularda kritik kararlar alan iktidarı sıkıştırmak için zayıf karnını kollayan doğudan batıdan bir takım ülkeler, aktörler yok mu?

Var elbette.

İYİ İLETİŞİM, KARARLI DURUŞ

Bu son provokasyon karşısında hükümetin şeffaf ve etkili bir iletişim yöntemi izlediğini gördük.

‘Bocalama’ görüntüsü verilmedi.

Bu sayede, gerçek tablo ve gerçek verilerle, üretilmiş tezviratlar arasındaki fark da net bir şekilde ortaya çıkmış oldu.

Örneğin;

-Türkiye’nin Suriye topraklarında yaptığı operasyonların da katkısıyla, Suriyeli sığınmacıların sayısında son 5 yılda önemli bir artış olmadığı,

-8 milyon, 10 milyon gibi rakamların şişirilmiş rakamlar olduğu,

-Devletin bütçesinden Suriyelilere maaş ödenmediği, AB fonundan cüzi miktarda market alışverişi için bir kaynak kullandırıldığı,

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancı öğrenciler Türkiye’ye neden bu kadar çok ilgi gösteriyor? 16 Temmuz 2022 | 260 Okunma 1071, 1453, 1915, 15 Temmuz 2016 15 Temmuz 2022 | 179 Okunma Aşkınan tatil yapan yorulmaz 13 Temmuz 2022 | 390 Okunma Nebevi liderlik ve Hz. Muhammed (s.a.v.) 09 Temmuz 2022 | 114 Okunma ​Madencilikte daha büyük hedeflere doğru 02 Temmuz 2022 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar