Dünyanın öbür ucundan bildiriyorum

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Mehmet Acet’in bugünkü (27.04.2022)''Dünyanın öbür ucundan bildiriyorum’’ başlıklı yazısı.

Bugün sizlere uzaklardan, çok uzaklardan bildiriyorum.

Cuma günü Ankara’dan kalkan uçağımızın Güney Amerika ülkelerinden Uruguay’ın Başkenti Montevideo’ya ulaşması tam 21 saat sürdü (Yakıt ikmali için Moritanya’nın başkenti Nuakşot ve Sao Paulo’da verilen mola dâhil).

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 6 Latin Amerika ülkesini kapsayan gezisini izlemek üzere buralara geldik.

Bir kısmı tamamlanmış olan programda sırasıyla Uruguay, Brezilya, Ekvator, Kolombiya, Panama ve Venezüela var.

İtiraf edeyim, coğrafya ilgim fena olmamasına rağmen, gezi programı elime ulaştığında bu ülkelerin bazılarının haritadaki yerlerini teyit etme ihtiyacı hissettim.

Hızlı, tempolu ve biraz da yorucu bir gezi bu.

Gittiğimiz her yerde bir gece kalıyoruz, uçağımız her gün bir yerlerden kalkıyor, başka bir yere geliyor, ki bu çoğunlukla bir ülkeden başka bir ülkeye oluyor.

(Gazeteci olarak bu uzun maratonda 7 kişiyiz. Sibel Erdem, Işınsu Tezkan, Murat Çelik, Baran Sevişoğlu, Fuat Kozluklu, Metin Algül ve bendeniz)

Sizler bu yazıyı okuduğunuz sıralarda biz, Allah’tan bir mani gelmemesi halinde gezinin dördüncü ayağı olan Kolombiya’ya ulaşmış olacağız.

LATİN AMERİKA ÇIKARMASI VE TİCARİ İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRME ARAYIŞLARI

Hemen ifade edeyim, ekonomi gündemi ön planda olan bir gezi bu.

Malum, Erdoğan yönetiminde Türkiye, bir süredir sıcak para baskısını azaltıp, ihracata dayalı ekonomi modelini öne çıkarmaya, bu modeli güçlendirmeye çalışıyor.

2021 sonunda ihracatta 225 milyar dolara ulaşıldı. Bu yıl bu rakamı 250 milyar dolara çıkarma gibi bir hedef belirlenmiş durumda.

Bu hedeflere ulaşılması için, pazar çeşitliliğini sağlamak, yeni pazarlara ulaşmak, uzak coğrafyalarla ilişkileri derinleştirmek önem taşıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancı öğrenciler Türkiye’ye neden bu kadar çok ilgi gösteriyor? 16 Temmuz 2022 | 260 Okunma 1071, 1453, 1915, 15 Temmuz 2016 15 Temmuz 2022 | 179 Okunma Aşkınan tatil yapan yorulmaz 13 Temmuz 2022 | 390 Okunma Nebevi liderlik ve Hz. Muhammed (s.a.v.) 09 Temmuz 2022 | 114 Okunma ​Madencilikte daha büyük hedeflere doğru 02 Temmuz 2022 | 175 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar