Atsız’ın ikinci mektubu

Atsız, ikinci mektubunda da birincisi gibi fevkalade idi; bu davada Atsız kendisini savunmuyor, milletimizi ayakta tutmaya çalışıyordu.  Bu suretle Milli Eğitim camiasını eleştiriyor, Başvekil Saraçoğlu’na...

Atsız, ikinci mektubunda da birincisi gibi fevkalade idi; bu davada Atsız kendisini savunmuyor, milletimizi ayakta tutmaya çalışıyordu.  Bu suretle Milli Eğitim camiasını eleştiriyor, Başvekil Saraçoğlu’na şunları yazıyordu:

‘Yine esefle söylüyorum ki, hükümet bir ordu mensubunu komünistliğe başlamış gördüğü zaman ciddileşiyor da binlerce maarif mensubunu kıpkızıl komünist gördüğü zaman neden aldırış etmiyor?

***

Mektubunda, maarif sahasına girmiş olan komünistlerden örnek vererek devam etmişti. O dönemde komünist olan ve devlet dairesinde önemli bir mevkide bulunan Sabahattin Ali, yazdığı bir şiirde şöyle diyordu:

‘İsmet girmedi mi hâlâ hapse

 Kel Ali’nin boynu vurulmuş mudur?’

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nene Hatun 10 Aralık 2017 | 429 Okunma Nöbetçi 03 Aralık 2017 | 191 Okunma Mehmet Fatih Gökmen 26 Kasım 2017 | 231 Okunma Tarihimizde önemli bir tartışma II 19 Kasım 2017 | 267 Okunma Tarihimizde önemli bir tartışma! 12 Kasım 2017 | 246 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar