Evlilik kararına dış gözlemci etkisi

Evlilik kararı bir insan tekinin son noktada kendi başına sorumluluğu üstlenmesi gereken bir mesele. Evlilik süreci ve gidişi çok sayıda faktör ile belirlendiği için sonunu kimsenin görebileceği bir mesele değil....

Evlilik kararı bir insan tekinin son noktada kendi başına sorumluluğu üstlenmesi gereken bir mesele. Evlilik süreci ve gidişi çok sayıda faktör ile belirlendiği için sonunu kimsenin görebileceği bir mesele değil. Kimse sonun kararın hayırla veya şerle sonuçlanacağını bilemez. Bu sebeple de karar ve kararın sorumluluğu evlenecek kişiye aittir. Buna rağmen karar sürecinde aile ve yakın dostlarla istişare etmek gereklidir. 

Evlilik Karar Süreci Araştırması’nda sorduğum sorulardan biri de “Evlilik kararı alırken aileniz dışında kimseden görüş aldınız mı?” şeklindeydi. Şimdi size bu soruya aldığımız cevaplardan örnekler vereyim. 

Bir katılımcı şöyle dedi: “Babam ve annem dışında bizim yaşantılarımıza şahitlik etmiş arkadaşlarımla konuştum. Onlardan akıl aldım, istişare ettim.” 

Bir diğer katılımcı şöyle dedi: “Çok yakın

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mutluluk ne kadar mümkün? 04 Ocak 2020 | 213 Okunma Ruh sağlığı açısından kimliklerimiz 30 Aralık 2019 | 267 Okunma Gündelik hayat seyrini seçebilme özgürlüğü 28 Aralık 2019 | 173 Okunma Acı çeken çocuğun baş etme mekanizmaları 23 Aralık 2019 | 231 Okunma Çocuklarda hayali oyun arkadaşı ne zaman normal? 21 Aralık 2019 | 138 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar