Beden sağlığı ve eğitimi

Bu aralar zihnim iyilik hali (well-being) programı oluşturmakla meşgul. Bir grup akademisyen arkadaşımla bu programın içeriğini tamamlamaya çalışıyoruz. Programın içeriğinde; hayatın anlamı...

Bu aralar zihnim iyilik hali (well-being) programı oluşturmakla meşgul. Bir grup akademisyen arkadaşımla bu programın içeriğini tamamlamaya çalışıyoruz. Programın içeriğinde; hayatın anlamı, entelektüel zihin, ahlak ve erdem, sosyal ilişkiler, kendini tanıma, eğitim ve meslek, eş ve aile ilişkileri, psikolojik ve bedensel sağlık var. 

İhtiyacımız olan eğitim programı kişilerde bütüncül ve iyi bir hayat anlayışının bilgisini ve becerisini geliştirmeli. Hem teorik hem pratik boyutları olmalı. Programa katılan kişilerde donanım açıdan sıçrama yapmaya sebep olmalı. 

Birçok ülke insan gücünü geliştirmek için bu türden programların toplumda yaygınlaşmasını stratejik hedeflerinden biri haline getirmiş durumda. Örneğin Avusturalya devleti well-being programlarına sistematik bir şekilde yatırım yapıyor. 

  

Sağlıkl
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mutluluk ne kadar mümkün? 04 Ocak 2020 | 213 Okunma Ruh sağlığı açısından kimliklerimiz 30 Aralık 2019 | 268 Okunma Gündelik hayat seyrini seçebilme özgürlüğü 28 Aralık 2019 | 173 Okunma Acı çeken çocuğun baş etme mekanizmaları 23 Aralık 2019 | 232 Okunma Çocuklarda hayali oyun arkadaşı ne zaman normal? 21 Aralık 2019 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar