Gerçek bir derde karşı hüzün yaşamak normal

Gerçek bir dertle oluşan doğal ruh hali ile psikolojik problem haline gelen tepkiyi ayırt etmek önemli. Bu ayrım normal ile anormalin veya patolojik olan ile olmayanın sınırını çizmek açısından...

Gerçek bir dertle oluşan doğal ruh hali ile psikolojik problem haline gelen tepkiyi ayırt etmek önemli. Bu ayrım normal ile anormalin veya patolojik olan ile olmayanın sınırını çizmek açısından gerekli. 

Her insan teki eninde sonunda başına gerçek bir dert gelecek, sevdiklerinden birini kaybedecek, hastalanacak, yaşlanacak ve bir gün ölecek. Yani acı yaşamak kaçınılmaz. 

Acılara karşı oluşan psikolojiler ve ruh halleri ise zaman zaman doğal zaman zaman da patolojik. İşte bu ayrımı yapmak önemli... Doğal acılarımıza verdiğimiz doğal tepkileri psikolog ve psikiyatrların odasına taşımaya gerek yok. Gerektiğinde de o odaya girmekten kaçmamak gerekiyor. 

 

Gerçek bir derdin hikayesi

Otuzlu yaşlarda bir çift… Mutlu bir evlilikleri var. Birbirlerine düşkünler. Bebekleri olmuyor. Çok sayıda t&uuml

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mutluluk ne kadar mümkün? 04 Ocak 2020 | 213 Okunma Ruh sağlığı açısından kimliklerimiz 30 Aralık 2019 | 267 Okunma Gündelik hayat seyrini seçebilme özgürlüğü 28 Aralık 2019 | 173 Okunma Acı çeken çocuğun baş etme mekanizmaları 23 Aralık 2019 | 231 Okunma Çocuklarda hayali oyun arkadaşı ne zaman normal? 21 Aralık 2019 | 139 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar