Türkiye, New York’taki Devler Ligi’nde

ABD, küresel dünyanın patronu olmakta bocalasa da New York hâlâ dünyanın en popüler ve etkili şehri... New York sadece sanat, moda ve kültürün değil, siyasetin de, ticaretin de, paranın da başkenti. BM'den Dünya...

ABD, küresel dünyanın patronu olmakta bocalasa da New York hâlâ dünyanın en popüler ve etkili şehri... New York sadece sanat, moda ve kültürün değil, siyasetin de, ticaretin de, paranın da başkenti. BM'den Dünya Bankası'na, bütün küresel kurumların merkezi de bu şehirde.
Başkan Erdoğan'ın BM toplantısı nedeniyle New York'tayız. O toplantının ve Başkan Erdoğan'ın birbiri ardına gerçekleştireceği görüşmelerin arka planını izlemeye çalışacağız ama benim ilk durağım New York'un tam merkezindeki Türkevi oluyor.
O kadar merkezinde ki, tam karşısında Birleşmiş Milletler binası var. Biraz ilerisinde ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği binası yer alıyor. Ama sadece bunlar değil, yakın çevresinde dünyanın üç güçlü devleti, İngiltere, Almanya ve Fransa'nın temsilcilikleri bulunuyor.
Türkiye'nin yeni merkezi Türkevi bu bölgenin en stratejik ve güzel yerinde adeta yeni dünya siyasetinde "Ben de varım" diye mesaj veriyor.
Bu aslında son dönemde yükselen ve siyaset üreten Türkiye'nin geldiği noktayı da gösteriyor.
Bölgeyi birlikte gezdiğim sevgili dostum Ahmet Köse, New York'un merkezinde...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.516 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.422 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 713 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 545 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 659 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar