THK’da neler oluyor?

Türkiye günlerdir, Muğla'da, İzmir'de biri biterken öteki başlayan orman yangınlarını içi sızlayarak izliyor. Bu acı devam ederken, yangın söndürmeyle ilgili Orman Bakanlığı'yla Türk Hava Kurumu arasında yaşanan "uçak" tartışması bir başka acı gerçeği ortayı çıkardı.

O da Atatürk'ün emaneti Türk Hava Kurumu'nun hali pür melali. O kurum, ne yazık ki yıllardır "yolsuzluk ve kötü yönetim" iddialarından kurtulamıyor.
Bugün yaşanan "yangın uçağı vardı, yoktu" tartışmaları aslında kurumun kötü geçmişi ve yönetilememesiyle yakından ilgili.
İlk kez Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli çıkıp şu gerçeği seslendirdi:
"Hani neredeymiş 20 tane uçak? 6 tane apronda uçak görünüyor. 3 tanesinin içine kuşlar yuva yapmış. Motor yok motor. Hani Vizontele'de vardı ya, açıyorlar kaputu, 'motor yok' diyor.
Böyle trajikomik tiyatroyla karşı karşıyayız." İlginçtir, Bakan Pakdemirli'nin bu sorularına cevap, THK yönetiminden değil, medyadan ve CHP'den geldi. Bunun nedenini biraz sonra anlatacağım. Bu arada ben de kurumu aradım ama cevap alamadım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 557 Okunma Özgür Özel’den hukuk garabeti 16 Nisan 2024 | 566 Okunma CHP’deki ‘başarı’ kimi öne çıkartır? 08 Nisan 2024 | 408 Okunma İyi Parti’de Akşener gidici mi kalıcı mı? 07 Nisan 2024 | 392 Okunma AK Parti’yi ne bekliyor? 06 Nisan 2024 | 704 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum