Teröre inat, İstanbul’a gelmek için 9 neden

Bu bayram, Türkiye'nin bütün saldırılara, kötülük üreten bütün merkezlere rağmen, her zamankinden daha çok bir arada olmaya ihtiyacı var. Baksanıza, ülkenin bayrama ve yaza, dış politikada iki önemli...

Bu bayram, Türkiye'nin bütün saldırılara, kötülük üreten bütün merkezlere rağmen, her zamankinden daha çok bir arada olmaya ihtiyacı var. Baksanıza, ülkenin bayrama ve yaza, dış politikada iki önemli ve rahatlatıcı adımla girmemesi için içeriden ve dışarıdan her şey yapılıyor.
Sadece küresel mekânlarda bombalar patlatılmıyor, aynı anda medya ve sosyal medyada da kara propaganda sürüyor. Türkiye onlara rağmen yoluna devam ediyor. Rusya'yla ilişkiler umulmadık şekilde yeniden kuruluyor, İsrail'le yeni ilişkinin daha imzası kurumadan, Lady Leyla gemisi Gazze'ye gitti bile ve yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştı.
Bayram tadında yeni bir dönemin eşiğindeyiz. Turizm alanında da umut verici gelişmeler var. İç turizm bayram ve yaz nedeniyle hareketlenirken, Rusya ve İsrail üzerinden yeni turistlerin gelme umudu da turizmcilerin yüzünü güldürdü.
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy gelinen noktayı şöyle değerlendiriyor: "2016'ya yüzde 45 kayıpla başladık. Ama yeni gelişmeler bizi umutlandırdı. Her şey var, paketlerimiz hazır. Start verildiğinde sorun yaşanmaz. Gelen haberler de olumlu. Şu da bir gerçek; Türkiye turist aldığı kadar veren de bir ülke. Bugün 16.5 milyon turistimiz var; 9.5 milyonu yurtdışı 7.5 milyonu ise yurtiçi... Türkiye'nin iyi olması herkesin işine gelir."
Bayramdan sonra Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'yla birlikte Rusya ve Almanya'ya çıkarma yapacaklarını söyleyen TÜRSAB Başkanı Ulusoy, İstanbul Atatürk Havaalanı'nda yaşanan terör saldırısıyla ilgili de iki önemli tespit yapıyor.

'Yok böyle bir dünya'

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kobani’yi seçen akıl 18 Mayıs 2024 | 340 Okunma Ankara’nın ‘büklüm büklüm yolları’ 16 Mayıs 2024 | 4.388 Okunma ‘Hepsine çökeceğiz...’ 14 Mayıs 2024 | 2.063 Okunma Enerji lisans var yatırım yok 13 Mayıs 2024 | 418 Okunma CHP’de ‘turpun büyüğü heybede’ 12 Mayıs 2024 | 786 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar