Suriye’deki 26 ABD üssü CHP’yi rahatsız etmiyor mu?

Başta ABD olmak üzere küresel ve bölgesel bazı güçlerin cirit attığı Suriye'de, Türkiye ne zaman bir girişimde bulunsa ilk karşı ses CHP'den geliyor. Zeytin Dalı harekatında da böyle oldu, Afrin meselesinde de...

Şimdi aynı şeyi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve yardımcısı Ünal Çeviköz, "güvenli bölge" önerisine karşı yapıyor.
Suriye meselesiyle ilgili ilk kez bir konferans düzenleyen CHP'nin meseleye nasıl yaklaştığını CHP Genel Başkan Yardımcısı Çeviköz'den dinleyelim:
"Türkiye nüfus mühendisliği yapıyor. Suriyelileri gönüllü olmadan gönderirse uluslararası hukuka aykırı davranmış olur. Suriye yönetimiyle görüşmeden hayata geçirilecek güvenli bölge planı Suriye'yi böler."
İlginçtir, tek parti dönemindeki uygulamalarıyla nüfus mühendisliğini en iyi bilen CHP bugün dünyanın itiraz edemediği, makul bulduğu "güvenli bölge" önerisine yüksek sesle ve akıl almaz gerekçelere dayandırarak karşı çıkıyor. Hatta "toplu konut" veya "villa" yapılıyor diye küçümseyerek. ABD bile bu kadarını yapmıyor. Ama "antiemperyalist" olduğunu söyleyen CHP yapıyor. Hem de pervasızca.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.608 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.611 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 723 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 545 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar