Soldan bir CHP eleştirisi

Son dönemde CHP'li siyasi aktörlerin, iktidar mensuplarını, bürokratları, hatta gazetecileri "yargılayacağız" demeleri yeni değil. CHP'liler bunu hep yaptı, yapmaya da devam ediyor. Hak, hukuk, adalet demelerine bakmayın, ekrana...

Son dönemde CHP'li siyasi aktörlerin, iktidar mensuplarını, bürokratları, hatta gazetecileri "yargılayacağız" demeleri yeni değil. CHP'liler bunu hep yaptı, yapmaya da devam ediyor. Hak, hukuk, adalet demelerine bakmayın, ekrana çıkan ya da tweet atan her CHP yöneticisi, mutlaka sözü iktidara veya destekleyenlere getirerek, "Onları yargılayacağız" diyor.
Sanıyorum bu vesayet ve darbe dönemlerinden kalma bir siyaset dili. Rahmetli Menderes'in akıbetini sık sık hatırlatmaları da bunun yansıması.
Bu rövanşist zihniyet hâlâ CHP'de etkili.
Sadece birkaç müptezel siyasetçiyle de sınırlı değil. Son günlerde yaygınlaşan "yargılayacağız" kampanyasının başını bizzat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çekiyor.

CHP KİMLERİ YARGILAYACAK?
Kimler yok ki... Neredeyse 2014'ten bu yana tehdit edilmeyen toplumsal kesim kalmadı. Kılıçdaroğlu'nun her grup konuşması da şöyle bitiyor: "Merak etmeyin hepsini yargılayacağız..."
Bu tehdit dili Gürsel Tekin'de, "İktidar olduğumuzun sabahı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.495 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.422 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 712 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 545 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 659 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar