Sıra Mansur Yavaş’ta mı?

Önseçim yapılmıyorsa CHP'de her zaman aday atamaları kavgalı geçer. Ama bu kez kavga sadece ondan ibaret değil. Her aday atamasının arkasında, gelecekteki parti dizaynının işareti var. Artık eşbaşkanlı...

Önseçim yapılmıyorsa CHP'de her zaman aday atamaları kavgalı geçer. Ama bu kez kavga sadece ondan ibaret değil. Her aday atamasının arkasında, gelecekteki parti dizaynının işareti var.
Artık eşbaşkanlı, iki başlı bir CHP gerçeği var. Bu iki başlılık partiyi yeni kaoslara sürükleyecek görünüyor. Ortada bir ideoloji, topluma umut veren siyaset ve güven veren ilkeler bütünü de olmayınca aday atamaları ister istemez kaosa dönüşüyor.
İş öyle bir noktaya vardı ki artık kendilerini parti içi iktidara taşıyan "değişimin" de esamisi okunmuyor. Dün söylediklerinin hiçbirine kendileri bile uymuyor. En başta da kurultay kürsüsünden önseçim için namus ve şeref sözü veren CHP Genel Başkanı Özgür Özel uymuyor.

HATAY SKANDALI
Özel'in uymadığı sözlerden biri de Hatay'la ilgili. Hatay'a yeniden mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş'ın aday gösterilmesi, sadece CHP tabanının değil, depremle ilgili hassasiyeti olan herkesin tepkisini çekti. Özel, tıpkı önseçim gibi büyük bir söz verdi ama gereğini de yapamadı.
Yaklaşık bir ay önce gazeteci Candaş Tolga Işık, CHP Genel Başkanı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu, İsrail ve ‘sol’ CHP 02 Mayıs 2024 | 1.155 Okunma DEM kimin DEM’i? 30 Nisan 2024 | 3.073 Okunma 68’lilerin torunları sarsıyor 29 Nisan 2024 | 569 Okunma Akşener ve ‘mıntıka temizliği’ 28 Nisan 2024 | 725 Okunma Özgür Özel’e iki koldan saldırı 27 Nisan 2024 | 857 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar