Senatör Graham sol ve PKK

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yaptığı "Barış Pınarı Harekâtı" içeride de, dışarıda da kangrene dönüşmüş siyasi algıları, ikiyüzlülükleri, kirli ilişkileri...

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yaptığı "Barış Pınarı Harekâtı" içeride de, dışarıda da kangrene dönüşmüş siyasi algıları, ikiyüzlülükleri, kirli ilişkileri sarsıyor, sarsmaya da devam edecek.
Bunun ilk çarpıcı örneğini ABD'nin ve ABD'li siyasi aktörlerin tavrında görüyoruz.
O aktörlerin başında da kendi 28 Şubat kuşatmasını yaşayan Trump'ın golf arkadaşı Cumhuriyetçi Senatör Lesley Graham geliyor.
Graham'ı daha önce birkaç kez bu köşede yazmıştım.
Anlaşılan Barış Pınarı Harekâtı, öylesine etkili olduk ki, düne kadar PKK/YPG'yi terör örgütü olarak niteleyen, Türkiye'yi haklı gören Graham, bile bambaşka yerlere savruldu.
Neden acaba?
Bu soruya cevap vermeden 24 Kasım 2015'e gidelim ve Graham'ın bizzat Kongre'de o dönem ABD Savunma Bakanı olan Ashton Carter'la konuşmasına kulak verelim:
Lesley Graham, PYD ve YPG'nin ne olduğuna dair soruları sorduktan sonra sözü PKK'yla bu iki yapının ilişkisine getiriyor ve şöyle soruyor:
"PKK Türk hükümeti nezdinde terörist bir örgüt değil mi?" YPG'yi "solcu Kürt örgütü" olarak niteleyen Savunma Bakanı Carter şöyle diyor:
"PKK sadece Türk hükümetinin değil aynı zamanda ABD hükümeti nezdinde de terörist bir örgüttür" Tabloya bakar mısınız? ABD Kongresi'nde "solcu" ve "terörist" PKK/YPG'ye ABD'nin desteği konuşuluyor ve kimse rahatsız olmuyor...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.743 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.617 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 728 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 547 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar