Özel mi, ABD’li Sanders mi solcu?

Bugüne kadar Vietnam'dan Ukrayna'ya, darbelerden ekonomik kuşatmalara hiçbir şey ABD'nin başını çektiği Batı Bloku'nun sahte "hür dünya" yarattığı gerçeğini, Gazze'deki barbarlık kadar...

Bugüne kadar Vietnam'dan Ukrayna'ya, darbelerden ekonomik kuşatmalara hiçbir şey ABD'nin başını çektiği Batı Bloku'nun sahte "hür dünya" yarattığı gerçeğini, Gazze'deki barbarlık kadar açığa çıkarmadı. Ama daha vahimi "özgürlük ülkesi" ABD'nin düştüğü hâldir.
İnsan Hakları Evrensel Beyannameleri, Cenevre Sözleşmeleri ayaklar altında. İş öyle bir noktaya vardı ki kongre, "İsrail karşıtlığını antisemitizm" olarak kabul etti. Artık ABD, insanların konuşmaktan korktuğu, dünün "Demir Perde" dedikleri, "Otoriter" diye suçladıkları bir ülkeye dönüştü. 1984'ün yazarı George Orwell mi yoksa Cesur Yeni Dünya'nın yazarı Aldous Huxley mi haklı, yoksa ikisi de mi? Baksanıza fikir özgürlüğünün simgesi küresel eğitim kurumları Harvard'ın, MIT'nin sadece öğrencileri değil rektörleri bile baskı ve tehditle geri adım atmak zorunda kaldı.
Tıpkı Avrupa'nın Rusya-Ukrayna Savaşı'nda Dostoyevski'yi yasaklaması gibi Batı kendi koyduğu ilkeleri yerle bir eden bir utanç çukurunda.
Dikkatinizi çekmiştir, düne kadar Batı normlarını yere göğe koymayan ve...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu, İsrail ve ‘sol’ CHP 02 Mayıs 2024 | 1.121 Okunma DEM kimin DEM’i? 30 Nisan 2024 | 3.072 Okunma 68’lilerin torunları sarsıyor 29 Nisan 2024 | 569 Okunma Akşener ve ‘mıntıka temizliği’ 28 Nisan 2024 | 725 Okunma Özgür Özel’e iki koldan saldırı 27 Nisan 2024 | 857 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar