Oliver Stone: Batılı liderler ‘özgür’ değil

Dünyanın gözü kulağı aylardır Ukrayna'dan gelecek haberlerde. Ancak zaman zaman ikili görüşmeler yapılsa da geldiğimiz noktada barışa dair bir umut yok. Tam tersine savaş Donbas bölgesine kaydığı gibi...

Dünyanın gözü kulağı aylardır Ukrayna'dan gelecek haberlerde. Ancak zaman zaman ikili görüşmeler yapılsa da geldiğimiz noktada barışa dair bir umut yok. Tam tersine savaş Donbas bölgesine kaydığı gibi Rusya'nın Kiev'den çekilmesi ve ABD ile AB'nin desteğiyle eli güçlenen Ukrayna yönetimi çok daha sert bir tutum almış durumda.
Bu yüzden sürecin nereye evrileceğine dair bir öngörüde bulunmak zor... İşin doğrusu bu arada İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine başvurmasıyla küresel gerilim daha da arttı ve nükleer savaş tehlikesinden bile söz edilir oldu.
Peki, Ukrayna-Rusya Savaşı sürerken Batı kamuoyunda neler oluyor?
Bu konuda Batı'da Ukrayna-Rusya Savaşı'na objektif yaklaşan az da olsa aydın var. Onlardan biri de yaptığı iki belgeselle Ukrayna'yı yıkıma, Rusya'yı da savaşa sürükleyen olayların perde arkasını anlatan ünlü yönetmen Oliver Stone.
Stone'un, son iki ay içinde iki farklı analizini okudum.
Önce Rusya'ya ilişkin tespitlerine kulak verelim. Stone göre Rusya, Ukrayna'yı işgale kalkışarak hata yaptı. O hatalardan birkaçını şöyle sıralıyor:
"Ukrayna'nın direnişini, Avrupa'nın tepkisini...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 3.913 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.420 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 709 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 544 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 659 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar