Olağanüstü dönemde olağanüstü kongre

İç ve dış siyaset açısından olağanüstü bir dönemden geçerken, 21 yıldır tek başına iktidar olan AK Parti de 4'üncü Olağanüstü Kongre'sini yapıyordu. Tıpkı...

İç ve dış siyaset açısından olağanüstü bir dönemden geçerken, 21 yıldır tek başına iktidar olan AK Parti de 4'üncü Olağanüstü Kongre'sini yapıyordu. Tıpkı olağanüstü kongre gibi medyada ve siyasi kulislerde de olağanüstü bir değişim beklentisi vardı.
Başkan Erdoğan'ın hem genel seçimlere giderken milletvekili listelerinde hem de yeni hükümette yaptığı büyük değişimin bir benzeri parti kadrolarında da bekleniyordu.
O beklentiyle kongrenin yapıldığı Ankara Spor Salonu'na girerken, dışarıda bekleyen sıcakkanlı, samimi halkın ilgisini aşmak hiç kolay olmadı. Muhteşem kalabalığın tek beklentisi ise Başkan Erdoğan'ı görmekti.
Nihayet Başkan Erdoğan otobüsün üzerine çıktı ve kurultay salonundan önce onlara seslenip değişimle ilgili ipuçlarını da orada verdi:
"Yeni bir döneme, yepyeni bir heyecanla merhaba diyeceğiz. Siyasette öncü olacak kurmay kadroyu inşallah delegelerimizin oylarıyla belirleyeceğiz. Böylece geçmişten bugüne kadar partimize hizmet etmiş kardeşlerimizin yanı sıra yeni seslerle, yeni yüzlerle partimizi daha da güçlendireceğiz."
Kongre salonunda doğal olarak daha siyasi ve daha coşkulu bir hava vardı. Salonun her...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEM kimin DEM’i? 30 Nisan 2024 | 3.047 Okunma 68’lilerin torunları sarsıyor 29 Nisan 2024 | 566 Okunma Akşener ve ‘mıntıka temizliği’ 28 Nisan 2024 | 721 Okunma Özgür Özel’e iki koldan saldırı 27 Nisan 2024 | 854 Okunma Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.767 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar