‘Noter değiliz’ diyen Akşener ne yapacak?

Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür'ün bugünkü (29.09.2022)''‘Noter değiliz’ diyen Akşener ne yapacak?'' başlıklı yazısı.

İktidar, doğal olarak da Cumhur İttifakı cephesinde dış politikada tahıl koridorunun açılması, Türkiye'nin esir değişiminde etkin rol alması ve içeride art arda yapılan açılışlar pozitif bir rüzgâr estirirken, muhalefetin 6'lı masa cephesinde hava kurşun gibi ağır... Kovboy filmlerindeki gibi her an silahlar çekilecek gibi. Ankara kulisleri de bu yüzden bir hayli hareketli... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti içine yönelik sert çıkışı, ardından birbiri ardına 6'lı masa sakinleriyle özel görüşmesi ve bu çıkışa İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Habertürk TV'de verdiği cevaplar... Ortalık toz duman. Herkes birbirine "Masa dağılıyor mu?" diye soruyor.
Masanın dağılmasa bile dağılmanın eşiğinde olduğu çok açık. Son noktaya giden yolu da Akşener açtı. Neler söylemedi ki... En başta da Kılıçdaroğlu'nun adı her geçtiğinde "kazanacak aday" hatırlatması yapması... Açık açık "Aday olma" demedi ama demek kadar da oldu.
Mesela, bir keresinde şöyle dolambaçlı bir yol izledi:
"Kemal Bey dedi ki, 'Bu altılı,...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 307 Okunma Özgür Özel’den hukuk garabeti 16 Nisan 2024 | 566 Okunma CHP’deki ‘başarı’ kimi öne çıkartır? 08 Nisan 2024 | 408 Okunma İyi Parti’de Akşener gidici mi kalıcı mı? 07 Nisan 2024 | 392 Okunma AK Parti’yi ne bekliyor? 06 Nisan 2024 | 704 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar