Lezzetin canlandırdığı şehir

Son yıllarda Türkiye'nin bütün şehirlerinde bir şeyler oluyor. Tarihi eserler restore ediliyor, butik oteller yapılıyor, tarımda yeni yöntemler deneniyor, sanat ve kültür festivalleri düzenleniyor ve her şehir kendi özelliğini öne çıkartıp fark yaratacak işlere imza atıyor.

Şehirlerin öne çıktığı, yerelle evrenseli buluşturan yeni bir dalga bu... Bunun bir örneğini de gastronomi alanında yani yemek biliminde görüyoruz. Birçok şehrimiz bu konuda iddialı ve önemli şeyler yapıyor. Bu şehirlerden biri de Adana. Aslında Adana başta kebabı olmak üzere birçok ürünle zaten biliniyor. Ancak marka olması bambaşka bir şey...
O işi de Adana Valisi Mahmut Demirtaş yaptı. Üç yıl önce Adana'ya gelen Vali Demirtaş, ilk lezzet festivaliyle yola çıktığında kimse inanmamıştı. Ama bugün 3.üncüsü yapılıyor ve inanılmaz bir ilgi var. Ayrıca sadece ulusal değil uluslararası bir festival oldu.
İtalya, Malta, Lübnan, KKTC, İspanya, Fransa, Tunus, Fas, Bosna Hersek, Arnavutluk, Yunanistan, Malezya, Güney Kore gibi ülkeler de katılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 646 Okunma Özgür Özel’den hukuk garabeti 16 Nisan 2024 | 567 Okunma CHP’deki ‘başarı’ kimi öne çıkartır? 08 Nisan 2024 | 408 Okunma İyi Parti’de Akşener gidici mi kalıcı mı? 07 Nisan 2024 | 392 Okunma AK Parti’yi ne bekliyor? 06 Nisan 2024 | 704 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum