Kaz Dağları ve CHP etiği

Kaz Dağları gerekçesiyle ayaklanan kitlenin bir bahane aradığı çok açık. Gerçek anlamda bir çevre duyarlılığı olsaydı, başta güzelim Kaz Dağları'nın çevresi olmak üzere...

Kaz Dağları gerekçesiyle ayaklanan kitlenin bir bahane aradığı çok açık. Gerçek anlamda bir çevre duyarlılığı olsaydı, başta güzelim Kaz Dağları'nın çevresi olmak üzere kıyılarımız beton yığınına dönüştürülmezdi.
Kısa bir süre önce Küçükkuyu'dan başlayıp Kaz Dağları'nın doruklarına uzanan bir gezi yaptım. Kaz Dağları'nın denize bakan yüzü ne yazık ki betonlaşmış gibi. Yamaçlarda yükselen beton yazlık siteler insanın içini acıtıyor. Tıpkı Bodrum'da, Çeşme'de Didim'de olduğu gibi... Şimdi sıra dağların doruklarında ve uzak köylerde... Beton dağlara doğru yürüyor.
Asıl tehlike de bu... Çünkü bölgede inanılmaz bir arsa spekülasyonu var. Bazı köyler topyekun satın alınmış. İşin başını da CHP'nin İstanbul'daki ilçe belediye başkanları çekiyor. Onlardan biri de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun babası. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 16 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.608 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 722 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 545 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar