İttifaklar dağıldı, peki seçmen dağıldı mı?

Önümüzdeki 31 Mart yerel seçimleri, genel veya yerel önceki hiçbir seçime benzemeyecek görünüyor. Büyük, orta veya küçük her parti için yeni derslerle dolu bir seçim olacak. Seçmen...

Önümüzdeki 31 Mart yerel seçimleri, genel veya yerel önceki hiçbir seçime benzemeyecek görünüyor. Büyük, orta veya küçük her parti için yeni derslerle dolu bir seçim olacak.
Seçmen büyük partilere mi yönelecek yoksa küçük partileri büyütmeyi mi tercih mi edecek, göreceğiz.
Bu noktada esas merak edilen, mayıs seçimlerinde ağır yenilgi alan CHP ve Millet İttifakı partilerine oy veren seçmenin nasıl bir tavır alacağı... Onların vereceği karar bu seçimlerin kaderini belirleyecek.
Peki onlar neye göre karar verecek?
Birçok parametre sayılabilir ama ilk sırada partilerine bakacakları tahmin ediliyor. Orada manzara hiç de iç açıcı değil.

DARMADUMAN OLDULAR
Tek tek bakıldığında her partide derin tartışmalar, istifalar var ve durmak bilmiyor.
Alın CHP'yi... CHP'de neredeyse bir dönemin kadroları tamamen silinip süpürüldü. Birçok tanınan aktör istifa etti. Şükrü Genç gibi sevilen, seçim kazanan isimler bile bağımsız aday oldu. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Özel'den oluşan "üç merkezli" yapıya bakıldığında ise CHP ha dağıldı dağılacak görünüyor.
İyi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Akşener ve ‘mıntıka temizliği’ 28 Nisan 2024 | 114 Okunma Özgür Özel’e iki koldan saldırı 27 Nisan 2024 | 827 Okunma Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.763 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.627 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.424 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar