İstanbul’da ezber bozan formül

Son 10 yılda yapılan iki yerel seçimde muhalefet hiç bu kadar dağınık ve abandone olmamıştı. Sadece ittifak partileri arasında değil, o partilerin kendi içinde, hatta adaylar arasında bile derin gerilim var. Bu tablonun...

Son 10 yılda yapılan iki yerel seçimde muhalefet hiç bu kadar dağınık ve abandone olmamıştı. Sadece ittifak partileri arasında değil, o partilerin kendi içinde, hatta adaylar arasında bile derin gerilim var.
Bu tablonun değişmemesi ve dağınıklığın devam etmesi doğal olarak AK Parti ve Cumhur İttifakı partilerinin şansını artırıyor. Bugünden görünen o ki, sokaktaki siyasi hava Cumhur İttifakı'ndan yana esiyor. O esintinin devam edip etmemesi de halka "güven veren" aday seçimine bağlı.
İki gündür Ankara'da siyaset kulislerini izliyorum. Nereye giderseniz gidin, söz dönüp dolaşıp başkan adaylarına geliyor. Yerel seçimlerin bu kadar yoğun konuşulduğuna ilk kez şahit oluyorum. En çok merak edilen de AK Parti'nin İstanbul adayı.
İstanbul'la ilgili fikir sahibi olmayan yok. Kulislerde adı geçen Murat Kurum'dan Tevfik...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEM kimin DEM’i? 30 Nisan 2024 | 3.058 Okunma 68’lilerin torunları sarsıyor 29 Nisan 2024 | 566 Okunma Akşener ve ‘mıntıka temizliği’ 28 Nisan 2024 | 724 Okunma Özgür Özel’e iki koldan saldırı 27 Nisan 2024 | 854 Okunma Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.767 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar