İmamoğlu pes mi etti?

Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür'ün bugünkü (21.05.2022)''İmamoğlu pes mi etti?'' başlıklı yazısı.

Yakın tarihimizde büyük siyasi başarılara imza atan, yüzde 50'ler üzerinde oy alan liderler bile böylesine kibirli bir dil kullanmadı. Öyle kibirli ki, kendisini "siyaset mühendisliği" ile İstanbul'a başkan yapan Kemal Kılıçdaroğlu'nu ekarte etmek için yapmadığı numara kalmadı. Yüzüne gözüne bulaştırdığı son Karadeniz gezisi sonrası kendisini biraz eleştiren seçmenlerine bile "Vız gelir tırıs gider" diye meydan okudu.
Aynı kibirle, şimdi arkasında yüzde 52 halk desteği olan Başkan Erdoğan'a karşı ölçüsüz konuşuyor:
"Kimsiniz siz? Günün sonunda bir avuç insansınız. Biz, size 85 milyondan bahsediyoruz. Biz, size 16 milyon insanımızdan bahsediyoruz."
Allah Allah, arkasında 26 milyon oy olan bir siyasi lider bile böyle hadsiz bir dil kullanmadı... Ama o, o kadar pervasız ki "siyaset mühendisliği" ile HDP'ye taviz verilerek, İyi Parti'ye boyun eğilerek elde edilen 4.5 milyon oyu kendi başarısı sayıyor ve kendisini dev aynasında görüyor.
Kibriyle markalaşan "proje başkan" Ekrem İmamoğlu'ndan söz ediyorum. Doğal bir siyasi mücadeleyle gelmediği için de daha ilk çıktığı cumhurbaşkanlığı yolculuğunu yüzüne gözüne bulaştırdı. Yaptıklarının arkasında duramadı. Sözcü yaptığı kankasını bile görevinden almak zorunda kaldı. Kibirli meydan okumalarla kendini seçmenleri nezdinde bile rezil etti.
Şimdi de fırsat bulduğu her mecrada Kılıçdaroğlu'na selam yollamayı ihmal etmiyor, geri adım attığını duyurmak için de kıvranıp duruyor. Son mesajına bakın:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.737 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.615 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 728 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 547 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar